Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

Protest la CE Oltenia; probleme legate de criteriile pentru neprelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată

            Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) a purtat, luni, discuţii cu persoanele care au protestat în faţa sediului instituţiei, pentru soluţionarea nemulţumirilor privind criteriile de neprelungire a contractelor de muncă pe perioadă determinată, anunţă reprezentanţii societăţii.

            Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei, în urma protestului desfăşurat luni, în faţa sediului CEO, reprezentanţii protestatarilor au fost primiţi la discuţii de către membrii Directoratului societăţii şi directorul Direcţiei Resurse Umane. Rolul acestor discuţii a fost găsirea unor soluţii la nemulţumirile exprimate de protestatari.

            Protestatarii au ridicat probleme legate de criteriile pentru neprelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată, susţinând că acestea nu au fost aplicate corect. „Directoratul Complexului Energetic Oltenia a subliniat importanţa unui mediu de lucru corect şi echitabil pentru toţi angajaţii şi a reiterat angajamentul societăţii de a lua măsuri adecvate pentru a rezolva problemele semnalate.

Conducerea societăţii apreciază deschiderea la dialog a protestatarilor şi îşi exprimă speranţa că, printr-o colaborare constructivă, se vor putea găsi soluţii viabile pentru toţi angajaţii afectaţi”, se arată în comunicat. CEO a anunţat, vineri, că peste 120 de angajaţi ai complexului nu vor beneficia de prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată.

            Potrivit unui comunicat de presă, în urma analizei efectuate în fiecare subunitate a CEO, în zonele unde activitatea se restrânge prin închiderea unor perimetre miniere, conform Planului de Restructurare şi cu încadrarea în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli aprobat pentru anul 2024, un număr de 124 angajaţi nu vor beneficia de prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată.

            „Aceste măsuri sunt necesare pentru a ne alinia strategiei de restructurare şi pentru a menţine echilibrul financiar. În acelaşi timp, dorim să subliniem că angajaţii care au înregistrat abateri disciplinare, absenţe nemotivate, concedii fără plată sau care nu şi-au însuşit aptitudinile profesionale necesare nu vor beneficia de prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată.

Complexul Energetic Oltenia îşi exprimă angajamentul faţă de angajaţii săi şi va continua să faciliteze tranziţia acestora prin oferirea suportului necesar în procesul de restructurare. Ne angajăm să gestionăm acest proces cu transparenţă şi responsabilitate, menţinând comunicarea deschisă cu toate părţile implicate”, a menţionat conducerea CEO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?