Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676
Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676

Guvernul a suplimentat programul „Creditul Fermierului”

Deputatul PSD de Vrancea, Laurențiu Marin, a anunțat că Guvernul a aprobat prelungirea și suplimentarea programului „Creditul Fermierului”, dar și extinderea interdicțiilor de importuri agricole fără licență din Ucraina. Programul „Creditul Fermierului” se prelungește până la finele acestui an și se majorează cu peste 600 de milioane de lei.

Continuăm să-i sprijinim pe fermierii români şi le asigurăm acces mai uşor la finanţare. Ministrul Agriculturii Florin-Ionuț Barbu – PSD, a răspuns rapid și eficient solicitării fermierilor și a făcut toate demersurile necesare pentru ca Guvernul să aprobe prelungirea și suplimentarea programului „Creditul Fermierului”, dar și extinderea interdicțiilor de importuri agricole fără licență din Ucraina.

Programul „Creditul Fermierului” se prelungește până la 31 decembrie 2024 și se majorează cu 646 de milioane de lei. Până în prezent, aproape 900 de fermieri au contractat credite prin acest program, în valoare totală de peste 1 miliard de lei”, a detaliat deputatul vrâncean.

Laurențiu Marin a arătat că, în ceea ce privește măsura de interzicere a importurilor din Ucraina, vor fi permise doar importurile pe bază de licență pentru grâu, porumb, semințe de rapiță, semințe de floarea-soarelui, făină și zahăr, măsură luată tot în vederea protejării fermierilor români. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?