Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

Festivalul de Teatru Tânăr „Ora de Teatru” caută voluntari

Comunicat de presă:

28 august – 01 septembrie 2024 e perioada în care revenim la întâlnirea pe care am început să o propunem din 2019 încoace, alături de partenerii noștrii instituționali. Ca întotdeauna, vom fi prezenți în același timp în nouă localități din Vrancea (Focșani, Adjud, Mărășești, Odobești, Panciu, Movilița, Pufești, Răcoasa și Vidra), vom fi la tine acasă.

Ediția de anul acesta înseamnă cinci zile petrecute împreună. Cu un minim de 66 de evenimente care vor avea loc în locuri convenționale și neconvenționale din aceste localități. Întotdeauna forța nevăzută a organizării și funcționării festivalului a stat în implicarea activă a persoanelor care au dorit să ofere, alături de noi, comunității din experiența lor. Fără implicarea voluntarilor niciun eveniment nu poate avea loc. Ei sunt persoanele care muncesc de dimineață până noaptea târziu, până la istovire, pentru a oferi un lucru bine făcut, fără a ține cont de tot acest efort. 

Orice persoană juridică/ fizică care dorește să fie alături de organizatori în vederea unei colaborări pentru a oferi ceea ce consideră de cuviință comunității din care face parte, este binevenită și se va bucura de deschiderea noastră. Reflexul fiecărei persoane este de a sprijini atunci când ni se cere sau credem de cuviință, în condițiile în care putem să o facem. Anul acesta ne-am propus ca să avem o echipă de minim 30 de voluntari pentru a scrie povestea celei de a șasea ediții.

Pentru a face parte din echipa noastră trebuie ca să îndeplinești câteva cerințe: vârsta minim 15 ani; asertiv și respectuos; empatic și pozitiv; abilități de lucru în echipă;  flexibil, atent și politicos; deschis la a învața și a cunoaște; asumarea de responsabilități; disponibilitate de timp.

Veți activa în departamentele pe care le vom organiza: Celula de criză – gestionează situațiile neprevăzute; sprijină celelalte departamente în activitățile derulate; își asumă responsabilitățile de moment și acționează imediat. PR/ Grafică – redactare de texte, rezumate ale evenimentelor; promovarea evenimentelor; comunicarea cu diverse persoane/ invitați; realizarea materialelor de promovare; comunicarea în timp util a informațiilor.

Sponsori – identificarea de potențiali sponsori; contactarea și propunerea de parteneriate în vederea dezvoltării evenimentului; asistarea responsabilului departamentului; distribuirea materialelor promoționale ale sponsorilor și menținerea

legături cu aceștia. Foto/ Video – realizarea de fotografii/ filmări; asistarea responsabilului departamentului la evenimentelor festivalului; asistarea membrilor departamentului la montarea materialelor; manipularea echipamentului tehnic al festivalului.

Logistică/ Tehnic – asistarea tenhică a participanților la evenimente; asigurarea accesului în spațiile de spectacol; oferirea de informații legate de spectacole; facilitarea comunicării între membrii departamentului și participanții festivalului.

Îți putem oferi cazarea și masa (prânz și cină), alături de participanții la festival, în acele zile. Știm că nu faceți un efort pentru a obține un certificat de voluntariat, dar ți-l oferim cu mare drag ca să fie mărturie a trecerii tale prin povestea noastră și a continuării drumul tău către alte evenimente, dar și a revenirii alături de noi.

Suntem o echipă dinamică, stabilă, deschisă la propuneri și te așteptăm alături de noi, ca să oferim împreună comunităților unde vom fi împreună din dorința noastră de a aduce o schimbare în bine și de a arăta ca se pot face lucruri bune și cu resurse limitate, atunci când există implicare. Ați fost alături de noi în toti acești ani și împreună am pășit prin pandemie, atunci când foarte multe evenimente au încetat, asigurând continuitate și astfel am ajuns la cea de a șasea ediție.

Avem nevoie de expertiza ta, de exuberanța ta, de dorința ta de implicare și schimbare. Împreună putem schimba ceva la noi acasă și realiza evenimente la care am participat în alte localități și pe care ni le-am dori și la noi acasă. Vino alături de noi și fii tu însuți. Aplicația ta este aici https://forms.gle/Cy6MHmt8CWo48nV99

Parteneri și sponsori: Finanțator: Consiliul Județean Vrancea; Organizator: Asociația Protha Panciu. Sponsori: Mobilitate – Grupul Autonom; Drum lung – Vexio; Paco SuperMarket;  Lupinocom International; Grădina cu Camelii. Partener Principal:  Facultatea de Teatru din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași. 

Parteneri: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, Casa de Cultură „Mihai Eminescu” Panciu, Casa de Cultură Odobești, Centrul Școlar pentru Educatie Incluzivă „Elena Doamna” Focşani, Colegiul Național „Emil Botta” Adjud, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Panciu, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești, Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești, Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, Școala Gimnazială Movilița, Școala Gimnazială Pufești, Școala Gimnazială Răcoasa și Școala Gimnazială „Valeriu D. Cotea” Vidra. 

Parteneri media: Radio Dada, Ziarul de Vrancea, Jurnalul de Vrancea, Vrancea24, Monitorul de Vrancea, Liternet, Iqads, Actualitatea Vrânceană,  Ediție de Vrancea, VranceaTravel, 5Focșani și ÎnVrancea.

Informațiile cu privire la desfășurarea proiectului sunt disponibile pe site-ul festivalului https://www.festivaluloradeteatru.com, pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/oradeteatru sau pe pagina de Instagram https://www.instagram.com/fest.oradeteatru.

Contact: asociatiaprotha@yahoo.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?