Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676
Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676

Zilele caniculare nu opresc distracţia: Activități creative pentru toată familia

Zilele calde de vara nu sunt întotdeauna potrivite pentru activităţi în aer liber, mai ales când canicula îşi face simţită prezenţa. Din fericire, asta nu trebuie să afecteze timpul de calitate petrecut în familie, în special când cei mici sunt în vacanţă. Distracţia nu se opreşte în zilele cu canicula, ci doar se mută acasă.
Descoperă câteva idei de activităţi creative pentru întreaga familie, pe care le poţi desfăşura uşor acasă:


Pictură


Dacă eşti în căutarea unei activităţi creative de care se pot bucura atât adulţii, cât şi copiii mai mici sau mai mari, pictură este răspunsul. Întreaga familie se poate bucura de o sesiune creativă de pictură acasă, indiferent de vremea de afară. Cu un kit cu doar câteva produse, oricine poate crea peisaje, portrete sau chiar picturi abstracte, în funcţie de gusturi.
Ai nevoie de culori, pensule, şevalet şi pânze, pe care le găseşti fie online, fie-n hypermarketuri sau magazine de profil.
O activitate plină de beneficii, pictura poate ajuta la reducerea stresului, la îmbunătăţirea memoriei, dar şi la creşterea capacităţii de concentrare.


Grădinărit


În zilele caniculare, când nu prea-ţi vine să ieşi din casă, grădinăritul poate fi o soluţie foarte bună. Nu trebuie nici măcar să ieşi în grădină, ci poţi folosi ghivece, ca să plantezi flori, legume sau chiar plante aromatice. Poţi face asta alături de cei mici, de partener/a sau chiar alături de prieteni.
Dacă nu ai mai plantat seminţe până acum, urmăreşte tutoriale pe YouTube sau citeşte articole de specialitate, ca să ştii exact ce paşi trebuie să urmezi.
Pentru o astfel de activitate vei avea nevoie de seminţe, pământ, ghivece şi mănuşi, iar în unele cazuri de îngrăşământ.


LEGO


Când soarele arde prea tare, activităţile în afara casei provoacă mai mult disconfort decât distracţie, însă asta nu înseamnă că nu există soluţii, mai ales pentru cei mici. Jocurile de LEGO reprezintă o variantă creativă şi distractivă de petrecere a timpului liber, de care poate beneficia întreaga familie.
Optează pentru un joc de LEGO Ninjago dacă vrei să le captezi atenţia celor mici cu personaje populare. LEGO Ninjago este potrivit pentru copii de peste 6 ani, însă ca să alegi cât mai bine, citeşte mereu recomandările de pe ambalajul produsului. Seturile LEGO Ningajo au la baza personajele din serialul TV cu acelaşi nume, care a rulat pentru 15 sezoane.
În afară de LEGO Ninjago, mai poţi opta pentru seturi Technic, Minecraft, Need for Speed sau Star Wars.
La jocurile de acest tip poate participa întreaga familie, de la mic la mare, mai ales că acestea ajuta la imbuntatatirea memoriei şi a capacităţii de concentrare.


Origami


Origami se referă la o artă japoneză, ce are la baza realizarea unor figurine sau decoraţiuni din hârtie împăturită. Origami se adresează tuturor vârstelor şi reprezintă o modalitate minunată de relaxare şi exersare a creativităţii.
Poţi să organizezi o sesiune de origami pentru întreaga familie, mai ales dacă afară este cald şi sunteţi în căutarea unor activităţi pe care să le desfăşuraţi acasă.
Origami nu implică prea multă recuzita, ci se poate pune la cale doar cu hârtie albă sau colorată, o foarfecta şi lipici.


Jocuri de mimă


Ca să nu puneţi stop la distracţia în familie când temperaturile cresc, orientează-te către jocuri de mimă, pentru cei mici şi cei mari deopotrivă. Jocul de mimă este simplu, perfect pentru toate vârstele şi nu implică niciun cost. Folosiţi bilețele de hârtie ca să notaţi diverse personaje, idei şi concepte bune de mimat, amestecaţi bileţelele, formaţi echipe, iar mai apoi trageţi la sorţi.
Avantajul acestui joc este că poate aduce zâmbetul pe buze atât copiilor, cât şi adulţilor. Întreaga familie va râde copios la un joc de mimă, indiferent de tematica aleasă.
Ca să nu pui pauză la distracţia în familie în perioadele caniculare, orientează-te către activităţi ce se pot organiza acasă, precum jocurile de mimă sau de LEGO, pictura ori grădinăritul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?