Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676
Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676

Golești. Proiectul de alimentare cu gaze a fost scos la licitație

          Lucrările pentru realizarea sistemului de alimentare cu gaze naturale a comunei Golești intră în linie dreaptă. Primarul Alexandru Zar a anunțat că a scos la licitație obiectivul de investiții  „Înființare sistem inteligent de distribuție gaze naturale în comuna Golești, judetul Vrancea”. Valoarea investiției este estimată la 17,4 milioane de lei iar finanțarea este asigurată prin Programul național de investiții „Anghel Saligny” și are termen de finalizare 31 decembrie 2026.

„Constructorul împreună cu operatorul economic vor face branșamentul până la poarta cetățeanului. Lungimea totală a rețelei este de 29.500 metri. Avem peste 1500 de cereri de racordare la rețeaua de gaze, cereri care sunt în așteptare“, a declarat primarul comunei Golești, Alexandru Zar.

          Pentru că realizarea acestei investiții este una dorită mult de locuitorii comunei Golești, primarul Alexandru Zar a explicat și de ce a durat așa de mult până s-a ajuns în faza de a scoate acest proiect la licitație. „Dacă în majoritatea cazurilor, faptul că a noastră comună este traversată de la sud la nord de DN2-E85 este un lucru benefic, în cazul proiectului privind introducerea rețelei de gaze în comuna, acest lucru a dat bătai de cap privind avizele primite de la CNAIR , autoritatea care se ocupă de traficul rutier în România, pentru subtraversările care trebuiesc executate ca rețeaua de gaze să fie realizată în toate cele 3 sate ale comunei. Aceeași situație s-a înregistrat și în cazul subtraversării care trebuie executată la linia de cale ferată în satul vechi cât și paralelismul rețelei de gaz care se va executa în satul Ceardac pe strada Crizantemelor. Toate aceste situații neprevăzute au creat probleme privind soluția tehnică, au consumat resurse financiare, ținând cont de toate proiectele care au trebuit întocmite pentru primirea avizelor necesare de la Compania Națională de Infrastructură Rutieră, Regionala Căilor Ferate Sucursala Galați, Autoritatea Feroviară Română, Distrigaz Retele Sud, cât și avizele care se eliberează în mod obișnuit atunci când se eliberează un Certificat de Urbanism pentru o lucrare de asemenea importanță. Nu căutăm să ne scuzăm în vreun fel, dar acesta este adevărul pentru care încă nu au început lucrările la rețeaua de gaze. (…) Acest proiect este prioritar pentru comuna noastră, dar din păcate situația particulară pe care o întâmpinăm datorită rutelor de transport care ne traversează comuna, atât cel rutier cât și cel feroviar, au îngreunat ajungerea mai rapidă la un final dorit. Aveți încredere că toată preocuparea noastră este pentru a finaliza cu succes acest proiect capital pentru comuna Golești“, a explicat primarul Alexandru Zar.

          Beneficiarii direcţi ai acestui proiect de alimentare cu gaze naturale vor fi cei peste 5.400 de locuitori ai comunei Golești din peste 1500 de gospodării. Valoarea totală a investiției este de 21.869.240 lei. „Îl felicit pe domnul primar pentru acest pas și pentru implicarea în derularea a numeroase alte proiecte în sprijinul comunității pe care o reprezintă și îl asigur în continuare de toată susținerea și sprijinul meu pentru dezvoltarea comunei!”, a declarat președintele PSD Vrancea, Nicușor Halici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?