Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676
Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676

GALERIE FOTO: Ziua Drapelului Naţional, sărbătorită la Focșani

Postare facebook/Cristi Valentin Misăilă, primarul municipiului Focșani:

          Fiecare zi de 26 iunie reprezintă pentru noi românii un moment de sărbătoare pentru că este Ziua Drapelului Naţional. Acesta aminteşte fiecăruia dintre noi trecutul de luptă pentru unitate şi independenţă şi ne face, o dată în plus, să fim mândri că suntem români. Tricolorul ne-a dat ocazia să ne unim sub flamurile sale și să devenim cu toții un Popor și o Țară. Acum e rândul nostru să ne facem datoria, să depășim toate neînțelegerile dintre noi și să ne unim în jurul său pentru a construi împreuna viitorul pe care ni-l dorim pentru noi și copiii copiilor noștri!

Postare facebook/Consiliul Județean Vrancea

          Ziua Drapelului Naţional – 26 iunie

„Ziua Drapelului reprezintă sărbătoarea în care celebrăm unul dintre cele prețioase însemne ale identității noastre naționale, alături de stema și de imnul național. Să arborăm cu mândrie și respect drapelul de stat al României” – Ionel Cel-Mare, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea

Postare facebook/Nicușor Halici, președintele ales al Consiliului Județean Vrancea:

          Cu inimile pline de respect și recunoștință sărbătorim Ziua Drapelului Național al României.  Această zi reprezintă nu doar o celebrare a culorilor și simbolurilor noastre naționale, ci și o oportunitate de a reflecta asupra valorilor și tradițiilor care ne definesc ca popor. Drapelul nostru tricolor, cu albastru, galben și roșu, nu este doar un înveliș de pânză, ci un simbol al unității noastre în diversitate, al demnității și al speranței pentru un viitor mai bun. Sub aceste culori, românii au luptat și au suferit, au sărbătorit și au înfruntat împreună momente dificile. În această zi, ne amintim de sacrificiile celor care au luptat pentru libertatea și independența noastră națională. Gândurile noastre merg către toți cei care au purtat acest drapel în numele dreptății și al demnității umane.

          Drapelul nostru este simbolul unei istorii bogate și al unui popor care a supraviețuit și a prosperat prin unitate și solidaritate. În fiecare pliu al drapelului nostru se ascunde o poveste de curaj și devotament, de perseverență și de iubire pentru patrie.

Astăzi, înălțăm drapelul nostru cu mândrie și respect, angajându-ne să continuăm să promovăm valorile pe care le reprezintă: libertatea, demnitatea umană, solidaritatea și respectul reciproc.

          La mulți ani, România! La mulți ani, drapelul nostru național!

Postare facebook/Instituția Prefectului Vrancea:

          Prefectul Marius Iorga: Astăzi (miercuri – n.r.), sărbătorim Ziua Drapelului Național, un simbol puternic al mândriei naționale, al unității și identității noastre românești. Drapelul tricolor, cu cele trei culori sacre – albastru, galben și roșu – ne reamintește de valorile și idealurile pentru care strămoșii noștri au luptat și s-au sacrificat. De-a lungul istoriei, drapelul nostru a fost martor la multe momente de glorie și de sacrificiu. A fost prezent pe câmpurile de luptă, în marile realizări ale națiunii noastre și în momentele de bucurie și de durere. Sub acest steag, românii au luptat pentru libertate, dreptate și independență. Fie ca drapelul nostru să rămână întotdeauna un simbol al mândriei naționale, al unității și al speranței. Să ne amintim că, indiferent de provocările pe care le întâmpinăm, suntem cu toții uniți sub acest steag și împărtășim aceleași valori și aspirații. La mulți ani, România! La mulți ani, români! La mulți ani, drapelul nostru național!

Postare facebook/Brigada 8 ROT:

          Militarii Garnizoanei Focșani au sărbătorit miercuri, 26 iunie 2024, Ziua Drapelului Național al României. Activitățile s-au desfășurat în Piața Unirii din Focșani, în prezența reprezentanților administrației publice, a șefilor de instituții publice și a comandantului Garnizoanei Focșani, general de brigadă Daniel Condruz. Preotul militar Ionel Vrînceanu a sfințit Drapelul Național, care apoi a fost înălțat pe catarg în acordurile Imnului Național al României. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea militarilor din cadrul Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza”.

          Ziua Drapelului Naţional este marcată în fiecare an la 26 iunie, fiind instituită prin Legea 96/1998. Drapelul este, alături de stemă, sigiliu şi imn, un simbol naţional, aşa cum prevede Constituţia României din 1991 modificată şi completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003. Drapelul Naţional a fost decretat, pentru prima dată ca simbol naţional, de Guvernul revoluţionar provizoriu din Ţara Românească, la 14/26 iunie 1848, având deviza „Dreptate – Frăţie” înscrisă pe el, aşa cum arată „Istoria României în date” (Ed. Enciclopedică, 2003).

Sursa foto: Facebook/Brigada 8 ROT, Primăria municipiului Focșani, Instituția Prefectului Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?