Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

FOTO! Continuă lucrările de asfaltare a DN 2L Lepșa–Soveja

Continuă lucrările de asfaltare și modernizare a DN 2L, sectorul Lepșa-Soveja, cunoscut și sub numele de „Coașa“.
Astăzi au început lucrările de turnare a primului strat de asfalt pe un segment de 3 km de la intersecția Lepșa-Soveja până la Mănăstirea Lepșa.
DN2 L Lepșa–Soveja se apropie cu pași repezi de finalizarea lucrărilor! Guvernul României condus de premierul Marcel Ciolacu sprijină investițiile privind dezvoltarea și modernizarea județului Vrancea. Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor și infrastructurii rutiere a aprobat suma necesară privind continuarea proiectului de modernizare a drumului național DN2L care face legătura între Lepșa și Soveja, două zone turistice montane importante din județul Vrancea. Marius Iorga, prefectul județului Vrancea, împreună cu Marian Paraschiv șeful Secției de Drumuri Naționale Focșani, au fost prezenți astăzi pe teren, urmărind așternerea primului strat de asfalt (binder) pe DN2L, de la Lepșa spre Soveja. Sperăm ca până la sfârșitul zilei de astăzi tronsonul de 3 km până la Mănăstirea Lepșa, să fie asfaltat pe ambele sensuri de mers. Cu determinare, hotărâre și cu susținerea Guvernului României, continuăm dezvoltarea județului nostru. Împreună pentru Vrancea și vrânceni!“, se arată într-o informare a Prefecturii Vrancea.

De altfel, conform unei postări pe pagina de facebook a DRDP Buzău, „s-a depășit stadiul de 85% la lucrările de modernizare ale DN2L Soveja-Lepșa, județul Vrancea”. Răspunzând unui comentariu, instituția menționată precizează și că „termenul contractual de finalizare este octombrie 2024. În aceste zile se finalizează primul strat pe toată lungimea”.
De reținut că Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor a aprobat solicitarea trimisă de fostul prefect al județului Vrancea, Nicușor Halici și actual președinte ales al Consiliului Județean Vrancea, privind suplimentarea cu peste 35 de milioane de lei a proiectului de reabilitare și modernizare a DN2L Lepsa – Soveja.
Reabilitarea și modernizarea drumului național DN 2L, care face legătura dintre zonele turistice Soveja și Lepșa, reprezintă una dintre lucrările de importanță majoră pentru atingerea obiectivelor Strategiei de Dezvoltare a județului Vrancea. Proiectul inițiat încă din anul 2014, prin soluțiile tehnice propuse și prin complexitatea lucrărilor, este un obiectiv emblematic pentru infrastructura județului și va contribui, cu siguranță, la o dezvoltare economică a zonei turistice de importanță națională”, se arăta în memoriul semnat de fostul prefect Nicușor Halici și înaintat ministrului Grindeanu.

Vă reamintim că pe 5 mai 2017, Consiliul Tehnico Economic al CNAIR aviza favorabil acest obiectiv de investiții, iar pe 5 septembrie același an, MDRAP aviza tot favorabil studiul de fezabilitate. În luna iulie a anului 2020, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a fost semnat contractul având ca obiect „Modernizare DN 2L Soveja Lepșa, km 60+145 – km 76+277” cu ofertantul declarat câștigător în cadrul procedurii de atribuire, Asocierea LEMACONS SRL – CITADINA 98 SA – TRAMECO SA. Valoarea contractului pentru proiectarea și execuția lucrărilor este de 126,8 milioane de lei, cu TVA. Potrivit proiectului, vor fi construite nouă poduri noi, peste pârâurile Lepșuleț și Lepșa, dar și 8 viaducte de coastă. Pentru siguranţa circulaţiei rutiere, a fost prevăzută construirea unor parapeţi de siguranţă. De asemenea, sunt realizate șanțuri, rigole, podețe pentru colectarea și dirijarea apelor de pe suprafața drumului, dar sunt executate și lucrări de consolidare, respectiv construire de ziduri de sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?