Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

Asociația Grupul Verde Adjud: Lansarea Programului Educațional „Fake Know More”

Comunicat de Presă

Asociația Grupul Verde din Adjud anunță cu entuziasm lansarea programului educațional „Fake Know More – Adjud„, destinat dezvoltării conștientizării și rezilienței tinerilor la dezinformare. Programul, realizat în colaborare cu organizații internaționale și naționale de prestigiu, își propune să abordeze vulnerabilitatea tinerilor la dezinformare printr-o înțelegere profundă a emoțiilor și mecanismelor psihologice implicate.

Detalii despre program

Fake Know More” este conceput pentru a ajuta copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani să își dezvolte abilități de gândire critică și să înțeleagă cum emoțiile și experiențele personale pot influența receptarea informațiilor. Programul se bazează pe o serie de scenarii de activitate care încurajează auto-reflecția și analiza personală, acoperind cinci arii esențiale:

  1. Emoțiile (Inima) – Cum influențează emoțiile vulnerabilitatea la dezinformare.
  2. Gândirea (Capul) – Despre gândire rapidă și lentă.
  3. Percepția (Ochii) – Prejudecăți cognitive și capcane ale gândirii.
  4. Reacțiile (Respirația) – Impactul rețelelor de socializare asupra stării de bine și sănătății mintale.
  5. Comportamentul (Mâinile) – Modul în care algoritmii rețelelor de socializare influențează comportamentul online.

Importanța inițiativei

Într-o lume în continuă schimbare și cu acces rapid la cantități mari de informații online, tinerii sunt din ce în ce mai vulnerabili la dezinformare,” a declarat Project Manager program Asociației Grupul Verde, Marian DUMITRU „Prin intermediul programului ‘Fake Know More’, ne propunem să le oferim tinerilor instrumentele necesare pentru a înțelege și a gestiona mai bine emoțiile lor, crescând astfel imunitatea lor la informații false.

Desfășurarea programului

Programul va fi implementat în școlile din Adjud, cu sprijinul voluntarilor de la Asociația Grupul Verde din luna septembrie 2024 pentru un număr de 200 de copii/tineri. Materialele educaționale vor include prezentări interactive, exerciții practice și discuții de grup. Fiecare sesiune va fi structurată pe baza ciclului de învățare experiențială al lui Kolb, asigurând astfel un proces educațional captivant și eficient.

Colaborări și parteneriate

Asociația Grupul Verde colaborează cu School with Class Foundation, Demagog Association și Asociația Adfaber pentru a asigura calitatea și relevanța materialelor educaționale. Programul este sponsorizat de Fondul European pentru Media și Informație și Fundația Calouste Gulbenkian.

Despre Asociația Grupul Verde

Asociația Grupul Verde din Adjud este dedicată promovării educației ecologice și sociale în rândul comunității locale. Prin proiectele sale, Asociația Grupul Verde își propune să creeze un mediu educațional sigur și informativ pentru tineri, pregătindu-i pentru provocările unei lumi în continuă schimbare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?