Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

Amendă penală pentru un bărbat din Gugești, care și-a descărcat nervii pe mașina vecinului

          Un vrâncean din Gugești trebuie să achite o amendă penală, dar și despăgubiri unui vecin, după ce și-a descărcat nervii pe mașina acestuia. Potrivit rechizitoriului, între cei doi era o relație tensionată de ceva timp, iar inculpatul a considerat, la un moment dat, că îi poate da o lecție vecinului, distrugându-i mașina care era parcată în fața porții acestuia.

Fapta pentru care a fost judecat inculpatul a avut loc într-o noapte din vara anului 2021, când, pe fondul consumului de alcool, acesta a lovit cu pumnii și picioarele autoturismul vecinului, distrugând mai multe elemente de caroserie. Chiar membrii familiei inculpatului fuseseră cei care sunaseră la 112 pentru a anunța incidentul, iar comportamentul agresiv al acestuia a fost surprins de camera portabilă din dotarea oamenilor legii, fiind necesară folosirea sprayului iritant lacrimogen pentru ca vrânceanul să poată fi calmat şi apoi încătuşat.

Vrânceanul a recunoscut cele întâmplate, ba chiar a asigurat că îi va plăti persoanei vătămate prejudiciul ce va fi stabilit de către instanţă, apreciind că valoarea autoturismului deţinut de vecinul său este de până în 2.000 de euro. Iar în urma judecății, instanța a dispus în consecință: „(…) condamnă pe inculpatul (…) la o pedeapsă de 1.800 de lei amendă penală (180 de zile amendă X 10 lei), pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, (…) admite în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă (…) şi obligă pe inculpatul (…) la plata sumei de 9.157,4 lei, cu titlu de daune materiale (…). Respinge restul pretenţiilor civile ca neîntemeiate. (…) admite plata cheltuielilor judiciare efectuate de partea civilă și obligă pe inculpatul (…) la plata sumei de 2.000 de lei – reprezentând cheltuieli judiciare (cheltuieli avocat ales, conform chitanţei depuse la dosar), către partea civilă (…). (…) obligă pe inculpat la plata sumei de 1.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 500 de lei cheltuieli judiciare în cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: jannoon028 – https://www.freepik.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?