Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

FOTO: Elevii din Adjud devin Cercetători pentru Protejarea Apelor de Suprafață

Comunicat de presă:

Pe data de 22 iunie 2024, la Adjud, Asociația Grupul Verde, în colaborare cu BCR și Asociația MaiMultVerde, a lansat cu succes proiectul educațional AquaKit, pe malurile Râului Siret. Acest proiect, destinat elevilor de gimnaziu, are ca obiectiv educarea și implicarea tinerilor în activități de tip citizen science, axându-se pe analiza și protejarea apelor de suprafață.

În cadrul acestui proiect inovator, elevii se transformă în mici cercetători, având la dispoziție kit-uri de testare care includ benzi pentru determinarea pH-ului, durității apei, nivelului de nitrați, nitriți și metale grele, precum și instrumente pentru analizarea macronevertebratelor acvatice. Aceste activități le permit elevilor să identifice speciile rezistente la poluare și să evalueze calitatea apei.

Detalii despre Activitate: Participanți: Elevii de la Asociația DAR fără frontieră au fost prezenți la prima activitate pe Râul Siret. Coordonatori: Doamna Nicoleta ENACHE, Inspector superior Compartiment Protecția Mediului, UAT Adjud și domnișoara Roxana DRIMBA, Inginer chimist în cadrul laboratorului SGA Vrancea. Impactul Proiectului: Proiectul #AquaKit va continua până la sfârșitul acestui an, implicând un total de 120 de tineri și copii din școlile din orașul Adjud.

Această inițiativă nu doar că oferă elevilor oportunități practice de învățare, dar și subliniază importanța protejării resurselor de apă, esențiale pentru sănătatea ecosistemelor și a comunităților locale. Mulțumiri: Asociația Grupul Verde dorește să mulțumească tuturor participanților și partenerilor implicați în acest proiect. Sprijinul și entuziasmul lor sunt fundamentale pentru succesul inițiativei și pentru educarea noii generații în spiritul respectului față de natură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?