Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

FOTO: Colegiul Economic din Focșani, pe podium la etapa națională a Concursului „Alege! Este dreptul tău”

COMUNICAT DE PRESĂ:

           Ministerul Educaţiei și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au organizat, cu sprijinul Infocons, în perioada 18 – 22 iunie 2024, în Centrul de agrement „Luminița” Eforie Nord, Concursul național „Alege! Este dreptul tău”. Concursul este cuprins în Calendarul proiectelor de educație extrașcolară naționale finanțate de ME 2024. Din fiecare județ au participat cei doi elevi de liceu câștigători ai etapei județene, respectiv 8 elevi din București.

          Tema concursului de anul acesta a fost ,,Tânărul consumator versus comerțul online”. Competiția și-a demonstrat încă o dată utilitatea, în condițiile în care formarea consumatorilor europeni începe din școala generală și continuă în liceu. Elevii trebuie să aibă acces la drepturile și obligațiile ce le revin în calitate de consumatori, dar să și învețe cum să se ferească atunci când sunt abordați cu oferte dubioase ce sună mult prea bine ca să fie și adevărate. Comerţul online devine punct central în această problemă, în condiţiile în care era digitală a deschis infinite posibilităţi pentru consumatori, dar ridică şi numeroase provocări la capitolul siguranţă. Deşi sunt o categorie vulnerabilă, mulţi tineri au demonstrat, în repetate rânduri, că au suficient discernământ pentru a nu deveni victime în astfel de situaţii, mai ales dacă sunt bine informaţi.

            Etapa naţională pentru elevii claselor IX – XI cuprinde concursul individual şi concursul pe echipe. Concursul individual conţine proba de test grilă şi proba de susţinere a unui eseu, care a avut ca temă ,,Cât de sigur este comerțul de pe platformele internaționale?”. Vineri, 21 iunie 2024, s-au anunțat câștigătorii.  Dinga Teodora, reprezentanta județului Vrancea, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Economic ,,Mihail Kogălniceanu” Focșani, a obținut premiul al III-lea. Eleva a fost coordonată de profesoara Sonica Dărmănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?