Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

VIDEO: Președintele PNL Vrancea, Dragoș Ciobotaru, va candida pentru funcția de deputat, după ce a pierdut alegerile pentru președinția CJ

          Președintele PNL Vrancea, Dragoș Ciobotaru, recunoaște că a pierdut alegerile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) și că președintele PSD Vrancea, Nicușor Halici, va fi, din toamnă, noul șef al administrației județene. Liderul liberal a organizat ieri o conferință de presă în care a declarat că deși PNL a câștigat alegerile „în mare parte, pe toate planurile” a pierdut însă funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, dar și funcțiile de primar în municipiul Adjud și comuna Nereju.

          ,,Încep prin a vă spune că am câștigat aceste alegeri în mare parte pe toate planurile, din păcate am pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea. Am plecat la drum având 29 de primari în funcție PNL și am finalizat aceste alegeri având 30 de primari PNL. Marele nostru regret este pierderea municipiului Adjud și Primăria Nereju. Aici va trebui să facem o analiză să vedem ce s-a întâmplat, pentru că ambii primari sunt oameni care și-au făcut treaba foarte bine, mai ales în municipiul Adjud, iar Florin Nechifor a fost un om care chiar și-a făcut treaba, a stat peste program și are o echipă extraordinară în spate. O să analizăm ce s-a întâmplat, îi sprijinim în continuare și veți vedea că lucrurile vor intra pe un făgaș normal iar oamenii vor realiza ce s-a întâmplat”, a afirmat liderul PNL Vrancea.

          Dragoș Ciobotaru a arătat că PNL a obținut 37 la sută din voturi la Consiliul Județean având 13 consilieri județeni, câți are și PSD. Acesta a susținut că s-a  luptat „cu o armată de 44 de primari PSD” dar și cu un contracandidat care se pregătește de trei ani de zile ,,din funcția de prefect”.

          ,,Am plecat la drum cu zece consilieri județeni PNL, plus doi de la ALDE care s-au alăturat la fuziune și am finalizat aceste alegeri cu 13 consilieri județeni, la egalitate cu competitorul principal, PSD. La Consiliul Județean Vrancea am luat un scor de 37 la sută, un scor care ne onorează și pentru asta mulțumim tuturor cetățenilor pentru încrederea acordată. Nu a fost ușor. Am plecat în urmă cu trei luni și jumătate cu o candidatură în persoana mea venită după tragicul eveniment pe care l-am suferit prin pierderea președintelui Cătălin Toma, ne-am luptat cu un contracandidat care se pregătește de trei ani de zile din funcția de prefect, ne-am luptat cu o armată de 44 de primari PSD, ne-am luptat și cu un fost coleg care a plecat din partid și ne-a rupt, nu multe, dar ne-a rupt voturi cât să fie suficient să câștige PSD-ul. Am făcut o campanie frumoasă”, a afirmat Dragoș Ciobotaru.

          Liderul PNL Vrancea susține că liberalii vor intra în opoziție, care va fi una constructivă, iar în ceea ce privește activitatea Consiliului Județean, va exista un raport de activitate care va fi făcut public la începutul lunii octombrie. Dragoș Ciobotaru a continuat să acuze fraude, deși cererile de renumărare a voturilor și chiar de anulare a alegerilor, au fost respinse de Biroul Electoral Județean și de Biroul Electoral Central

          ,,Am câștigat 396 de mandate de consilieri locali și cred eu că este un rezultat onorabil. Noi am anticipat acest scor al nostru, din nefericire nu am anticipat și capacitatea PSD-ului de a face prin toate tertipurile orice ca să ajungă și chiar să ne depășească la funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea. În momentul de față intrăm în opoziție în județul Vrancea și vom face o opoziție constructivă și veți vedea că vom fi alături de Consiliul Județean în acești patru ani și sperăm să realizeze măcar proiectele pe care i le lăsăm. În luna octombrie vom face un raport de activitate la Consiliul Județean și vă vom pune la dispoziție tot ce s-a făcut și tot ce am lăsat pe masă pentru a se realiza în perioada următoare„, a mai spus Dragoș Ciobotaru.

          Referitor la viitorul său politic, Dragoș Ciobotaru a declarat că va candida la funcția de deputat la alegerile parlamentare, organizația pe care o conduce aflându-se pe locul 7 la nivel național. ,,Noi ne pregătim pentru alegerile parlamentare, am avut o ședință cu toți primarii și cu Comitetul Director Județean care m-a mandatat să negociez cu Bucureștiul și să candidez la funcția de deputat în Parlamentul României. Filiala Vrancea este o filială cu un  rezultat deosebit, locul 7 în țară după scorul obținut și asta ne dă încredere că veți fi în continuare alături de noi și vom putea să ne batem cu ceilalți candidați și să vă reprezentăm cu cinste, să facem lucruri frumoase pentru județul Vrancea chiar dacă nu din prima poziție de președinte de Consiliu Județean”, a mai spus președintele PNL Vrancea, Dragoș Ciobotaru.

          Conform acestuia, la nivel național, „a fost o greșeală alianța cu PSD” și „s-a hotărât să mergem singuri la alegerile parlamentare și prezidențiale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?