Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Garoafa. Masă sănătoasă pentru școlarii și preșcolarii din comună

            Autoritățile din comuna Garoafa caută pe SEAP un ofertant serios pentru serviciile de catering pentru programul „Masa sănătoasă”, calculându-se că este nevoie de 26.670 pachete, adică pentru 381 de elevi, timp de 70 de zile. Masa se va asigura pentru lunile septembrie 2024 (16 zile), octombrie 2024 (19 zile), noiembrie 2024 (20 zile), decembrie 2024 (15 zile), valoarea maximă/ beneficiar fiind de 15 lei cu TVA (13,76 lei fără TVA), valoare ce cuprinde preţul produselor, cheltuielile de transport, de distribuţie şi de depozitare a acestora, după caz.

Având în vedere faptul că școlile din comuna Garoafa nu dispun în prezent de cantină sau spații amenajabile în scopul servirii mesei calde la niciunul din sediile în care își desfășoară activitatea, s-a optat ca suportul alimentar să fie un pachet alimentar. Obiectul achiziției îl constituie pregătirea, prepararea și livrarea zilnică a pachetului alimentar pentru preșcolarii și elevii școlilor de pe raza comunei Garoafa, în cele două sedii de învățământ primar, gimnazial și învățământ preșcolar, respectiv școlile și grădinițele satelor Garoafa și Argea”, se explică în caietul de sarcini.

De menționat că suportul alimentar va fi acordat doar în perioada cursurilor, nu și în vacanțe sau zilele declarate prin lege nelucrătoare, iar dreptul de a primi pachetul cu mâncare îl au „numai preșcolarii/ elevii prezenți la activitățile didactice”. Conform cerințelor, copiilor urmează a le fi furnizat un pachețel compus din produse de panificație din făină integrală (baton/ chiflă), produse din carne și/ sau brânzeturi/ derivate din lapte (unt, cașcaval, brânză) și legume (roșii, castraveți, salată sau alte produse similare).

Totodată, alături de sandvici, se va adăuga și un fruct – măr, pară, portocală, banană, mandarină, alternativ, zilnic. „Același timp de sandvici nu se va furniza timp de două zile consecutiv. La sandvici, se adaugă un fruct obligatoriu. Fructele trebuie să fie sănătoase, fără urme de atacuri provocate de boli și/ sau dăunători”, se mai arată în documentație.

Sursa foto: Facebook/Primaria Garoafa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?