Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676
Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676

VIDEO: Consiliul Județean: Sprijinim rețeaua de voluntari pentru acordarea primului ajutor la nivelul județului Vrancea!

Postare facebook/Consiliul Județean Vrancea:

          Marți, la Vârteșcoiu a fost prezentat unul dintre Centrele Rapide de Intervenție Zonale pentru acordarea primului ajutor, din cadrul proiectului  ”V.O.L.U.N.T.A.R.”, implementat de Crucea Roșie Vrancea și finanțat de Consiliul Județean Vrancea pentru al treilea an consecutiv, în baza Legii 350/2005 privind finanțările nerambursabile. În prezența autorităților locale, a profesorilor și copiilor, a fost vizitat centrul și elevii au putut asista la o lecție demonstrativă de acordare a primului ajutor în caz de urgențe. 

          Proiectul ”V.O.L.U.N.T.A.R.” continuă în acest an activitățile de formare a unei rețele de voluntari în Vrancea, activitate începută în 2022, când, la nivelul județului, Crucea Roșie filiala Vrancea a înființat 7 Centre Rapide de Intervenție Zonale în localitățile Adjud, Măicănești, Jariștea, Dumbrăveni, Năruja, Vârteșcoiu și Soveja, în vederea asigurării intervenției prompte în situații de urgență, în sprijinul persoanelor aflate în situații de risc, la nivel zonal. Proiectul din acest an urmărește dotarea centrelor, instruirea a 70 de profesori din școlile din județ privind acordarea primului ajutor și educația pentru sănătate, care vor pregăti 840 de elevi din clasele V-VIII pentru acordarea primului ajutor. Proiectul se desfășoară în perioada iunie – noiembrie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?