Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

Panciu. Amplu program de reabilitare a blocurilor de locuințe

          Primăria Panciu are în derulare un program de reabilitare termică a blocurilor de locuințe. Societatea Skyvista Invest SRL va implementa etapa a VIII-a a acestui program la nivelul orașului Panciu. Această etapă este împărțită în 7 loturi, astfel: Lotul 1: Str. Nicolae Titulescu – bloc 11: Str. Nicolae Titulescu – bloc 13; Lotul 3: Str. Nicolae Titulescu – bloc 22; Lotul 4: Str. Nicolae Titulescu – bloc; Lotul 5: Str. Ciprian Porumbescu – bloc D1; Lotul 6: Str. Nicolae Titulescu – bloc 15; Lotul 7: Str. Nicolae Titulescu – bloc 20. Valoarea estimată totală fără TVA este de 8,4 milioane de lei. Finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Componenta 5 – Valul Renovării Runda. Până în prezent, primarul orașului Panciu, Nicolai Mărăscu a semnat contracte de finanțare pentru reabilitarea termică a unui număr de 16 blocuri.

          Orașul Panciu mai are în derulare și proiectul privind „Modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public stradal“, în valoare de 12,7 milioane de lei. „În orașul Panciu, pe străzile care fac obiectul acestui proiect, există un număr de 1394 stâlpi, echipați cu 1379 aparate de iluminat. Rețeaua de iluminat public este în lungime de 37,836 km. Aparatele de iluminat existente sunt în stare de funcționare dar sunt uzate fizic și moral, având în mare parte o vechime mai mare de 10 ani, multe aparate de iluminat nu au reflector, au dispersorul spart sau foarte murdar datorită neefectuării periodice a unor operații de curățire. Sistemul de iluminat nu asigură nivelele de iluminare recomandate de normele europene actuale“, se arată în descrierea făcută în caietul de sarcini.

          Pe de altă parte, „există străzi fără sistem de iluminat (aleea Nicolae Titulescu, str. Angeliului și aleea Independenței) pe care autoritatea contractantă dorește extinderea sistemului de iluminat public. În prezent iluminatul public din orașul Panciu nu respectă în totalitate normele și standardul privind iluminatul căilor de circulație“, se mai arată în caietul de sarcini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?