Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676
Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676

Liceul de Agricultură din Odobești – Mobilități Erasmus și în anul școlar 2024-2025

COMUNICAT DE PRESĂ:

Fonduri europene în valoare de 71 708 euro pentru mobilități Erasmus la Liceul de Agricultură și Industrie Alimentară Odobești în anul școlar 2024-2025

           Se spune adesea că “Dacă vrei cu adevărat, poți” și iată că, după un an școlar în care 25 de elevi au participat la stagii de pregătire profesională în Cipru și Portugalia, în cadrul proiectelor Erasmus+ VET, Liceul de Agricultură și Industrie Alimentară Odobești primește și pentru anul școlar următor, 71 708 euro pentru mobilități europene în cadrul acestui program. În cadrul acestor proiecte de formare profesională VET, aprobate sub aripa Acreditării, coordonate de doamnele profesoare Marin Narciza, Moraru Rodica și director Agafiței Adela, elevilor odobeșteni li se oferă șansa de a-și aprofunda cunoștințele în domeniul agriculturii. Doctrina pe baza căreia ne clădim toată viziunea este aceea de a forma un absolvent capabil să se adapteze exigențelor în schimbare ale pieței muncii, să valorifice spiritul de creativitate, deschis dialogului, responsabil de propria-i instruire și formare.

          În anul școlar următor, în parteneriat cu organizațiile de primire din țările europene partenere, elevi de la clasele a Xa și a XIa vor desfășura câte 2 săptămâni de pregătire practică sub îndrumarea tutorilor străini desemnați de parteneri și a profesorilor însoțitori români. Participanții vor avea posibilitatea de a dobândi acele competenţe de bază care sunt importante pe piaţa muncii.

           La finalul mobilității, elevii vor primi certificate Europass și Certificate de participare la stagiul de formare, care le atestă competențele dobândite în perioada stagiului de pregătire practică. După cum spunea Steve Jobs, „Singura modalitate prin care putem face lucruri extraordinare este să iubești ceea ce faci”, iar noi, echipa de proiecte de la Liceul de Agricultură și Industrie Alimentară Odobești, iubim cu adevărat ceea ce facem și ne dorim să deschidem noi orizonturi de așteptare elevilor noștri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?