Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676
Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676

GALERIE FOTO: ROBOLIS – proiectul Asociației CyberLIS, finanțat cu sprijinul CJ Vrancea

COMUNICAT DE PRESĂ:

          Marți, 11.06.2024, a fost lansat proiectul Asociației CyberLIS cu numele ROBOLIS, finanțat cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea. Asociația CyberLIS este o organizație nonprofit, înființată de câțiva absolvenți ai Liceului Teoretic Ioan Slavici din Panciu, cu scopul de a aduce în fața elevilor acestei instituții diverse oportunități de dezvoltare în domeniul STEAM.

          Proiectul Robolis își propune să dezvolte competențe de utilizare a tehnologiilor de ultimă generație în rândul membrilor clubului de robotică al Liceului Teoretic Ioan Slavici dar și să atragă alți elevi spre știință, tehnologie și inginerie.

          Prima activitate din proiect, CYBER-ROBOGENESIS, a fost de informare a comunității păncene cu privire la existența și realizările clubului. Au fost făcute demonstrații cu Octopus Prime, robotul cu care echipa CyberLIS76 a participat la Concursul Național FIRST Tech Challenge România. Micii gimnaziști si-au prezentat  roboții MIRO, cu care au participat la Concursul Național NextLab, unde au câștigat numeroase premii, care au adus Liceului Teoretic Ioan Slavici locul II la nivel national, în ultimii trei ani. Câteva echipe de liceeni și-au prezentat mini-proiectele dezvoltate în cadrul clubului: CNC (o imprimantă 2D), o ușă de seif, un robot asistent personal pentru persoanele cu nevoi speciale, un dozator smart pentru hrana animalelor de companie și un braț robotic industrial. La eveniment au participat oficialități ale orașului Panciu, membri ai comunității locale, părinți și elevi de la cele două licee din localitate.

          Activitatea a continuat și miercuri cu o vizită la Școala Gimnazială Răcoasa, unde membrii clubului au facut demonstrații si au vorbit elevilor despre valorile STEAM.

          Proiectul continuă cu selecția unei noi generații de voluntari ai clubului. Dacă doriți să faceți parte din clubul de robotică al Liceului Teoretic Ioan Slavici, sunteți din Panciu sau din zonele limitrofe acestuia, vă așteptăm alături de noi! Urmăriți-ne pe conturile de social media pentru mai multe detalii.

Coordonator proiect, prof. Daniela Gavril

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?