Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

Tir cu arcul: Cornel Milan – Amăistroaie este calificată 1000%, dar confirmarea oficială e pe 24 iunie

            Sportiva suceveană Mădălina Ştefania Amăistroaie va face parte din delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Paris, dar confirmarea oficială va veni pe 24 iunie, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Române de Tir cu Arcul, Cornel Milan. Antalya a găzduit în weekend-ul trecut un concurs preolimpic de calificare, în care primele şase sportive au obţinut direct biletele pentru Paris.

Amăistroaie (U Cluj-Napoca) s-a clasat însă a 17-a şi ultima ei şansă rămâne adiţia de puncte în clasamentul mondial, care ia în calcul rezultatele din acest sezon. Sportiva română ocupă locul 30, dar este prima dintre cele patru fete care pot obţine ultimele biletele la Paris şi nu mai poate ieşi din Top 4, după calculele făcute de antrenorul Viorel Hăbian. Ultimul concurs de Cupă Mondială are loc tot în Antalya, între 18 şi 23 iunie.

            „După toate calculele făcute de antrenor şi de noi, Mădălina nu mai poate pierde calificare. În momentul ăsta e o competiţie, e ultima competiţie şi sunt patru locuri puse în dispută, iar ea pe primul loc din cele care se pot califica. Antrenorul a permutat o mie de calcule acolo şi nu se mai poate pierde calificarea, dar trebuie să aşteptăm hârtia oficială, pe 24 iunie se va anunţa oficial. Când am vorbit cu antrenorul mi-a spus că 1000% este calificată.

La turneul de calificare, care s-a încheiat duminică, a venit pe locul 17. Eu credeam că aici o să intre între primele şase şi o să se califice, dar nu a fost să fie. Nu a prins loc acolo, iar acum se va califica teoretic după adiţia de puncte. Duminică se trage linie şi vor fi încă patru locuri în afară de cele deja calificate. Ea este pe locul 30 mondial, dar nu contează, pentru că foarte multe din faţa ei sunt deja calificate. Dar deocamdată nu este oficial”, a spus Cornel Milan. Amăistroaie, 21 ani, a participat la JO de la Tokyo din 2021 şi s-a clasat pe locul 33 la arc olimpic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?