Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

FOTO: Slobozia Bradului. Se lucrează la modernizarea și extinderea sistemelor de alimentare cu apă în toată comuna

Primăria Slobozia Bradului are în derulare proiectul privind modernizarea și extinderea sistemelor de alimentare cu apă (Sistem Slobozia Bradului, Sistem Cornetu, Sistem Liești și Valea Beciului, Sistem Olăreni și Coroteni). Valoarea investiției este de aproximativ 40 de milioane de lei și vizează suplimentarea debitului de apă captat; creșterea capacității de înmagazinare; potabilizare apă captată; realizarea unei noi rețele de aducțiune a apei, proiectarea unor cămine de vane.

Este un proiect foarte important și vital pentru localitatea noastră. Valoarea acestei investiții este de 10 milioane de euro, iar lucrările vor consta în înlocuirea actualei coloane de alimentare cu apă, care este mult subdimensionată față de necesitate. Mai exact, noua coloană va avea o lungime de 48 de kilometri și va rezista la o presiune de 12 bari față de actuala coloană care rezistă doar la o presiune de 4 bari. La acest sistem de alimentare cu apă vor fi racordate toate cele 1.780 de gospodării”, a detaliat primarul Merlin Ivancea.

Acesta a adăugat că în prezent există în derulare trei proiecte de investiții ce vizează alimentarea cu apă și canalizare. Unul este cel amintit mai sus, al doilea are o valoare de 20 de milioane de euro și va fi derulat de CUP SA în cadrul proiectului Vranceaqua, etapa a III-a, în timp ce al treilea proiect se derulează cu finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Merlin Ivancea a precizat că odată cu implementarea acestor proiecte întreaga comună va beneficia de alimentare cu apă și canalizare la standarde europene. „Când am preluat mandatul de primar cea mai mare problemă în localitate era alimentarea cu apă.

Ca să rezolvăm această problemă, primăria a realizat două foraje noi de alimentare cu apă, la care am adăugat alte cinci foraje realizate de persoane particulare, toate acestea devenind parte integrantă a sistemului de alimentare cu apă. În acest mod am rezolvat 90 la sută din necesarul de apă la nivelul întregii comune. Însă, odată cu finalizarea acestor proiecte, întreaga comună va beneficia de alimentare cu apă și canalizare la standarde europene”, a mai afirmat primarul Ivancea.

Acesta a reamintit că a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de investiții ce vizează alimentarea cu gaze naturale a comunei. Slobozia Bradului face parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADI înființată împreună cu localitățile Sihlea, Tâmboiești și Obrejița. Valoarea totală a proiectelor de alimentare cu gaze naturale în cele 4 comune este de peste 90 de milioane de lei.

„O mare realizare pentru Slobozia Bradului! Am semnat contractul de finanțare cu Ministrul Dezvoltării pentru începerea lucrărilor la sistemul de alimentare cu gaze naturale, urmând ca în cel mai scurt timp să emitem ordinul de începere a lucrărilor! Avem semnat  contractul de execuție și cesiune către firma de distribuție a gazelor“, a anunțat primarul Merlin Ivancea.

Numai la nivelul comunei Slobozia Bradului vor fi branșate la rețeaua de alimentare cu gaze naturale 1780 de gospodării din toate cele 6 sate componente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?