Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676
Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676

Catrinţa – vedeta celei de-a IV-a ediţii a Zilelor Portului Popular

            Catrinţa va fi vedeta celei de-a IV-a ediţii a Zilelor Portului Popular Vrâncean, care va avea loc în perioada 22-24 iunie, în foaierul Muzeului Vrancei de la fostul Palat al Justiţiei, au informat organizatorii. „Tema ediţiei din aceste an a Zilelor Portului Popular Vrâncean: Catrinţa. Muzeul Vrancei deţine una dintre cele mai bogate colecţii de costume populare din România, iar evenimentul de anul acesta va aduce în premieră exemplare necunoscute marelui public.

Vă invităm, dragi iubitori ai tradiţiilor româneşti, să vizitaţi această expoziţie pentru a vă convinge de genialitatea ţăranului român, de rafinamentul de care dădeau dovadă femeile din lumea satului care, ziua trudeau la muncile grele, iar seara, târziu, la lumina lumânării sau a lampei cu gaz, transformau cămăşile şi catrinţele în adevărate veşminte regale”, se arată într-un comunicat al Muzeului Vrancei.

            Zilele Portului Popular Vrâncean au fost iniţiate în 2021, ca un omagiu adus autenticităţii şi identităţii româneşti de la Curbura Carpaţilor şi, potrivit organizatorilor, este cea mai importantă manifestare de promovare a artei cusutului din zonele etnografice din fostul judeţ Râmnicu-Sărat şi din fostul judeţ Putna, în prezent părţi componente ale judeţului Vrancea. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Vrancea, prin Muzeul Vrancei. Curatorul expoziţiei din acest an va fi Nelu Dumitrescu.

Autor: Dana Lepădatu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?