Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

FOTO: Proiect Erasmus+ derulat de C.S.E.I. ”Elena Doamna”… la final

Comunicat de presă:

În perioada 17-21 februarie 2024, în Pakostane, Croația, a avut loc mobilitatea finală a proiectului Erasmus+ 2022-1-LV02-KA210-YOU-000084104 „The Art of Silence”. Proiectul este coordonat de Asociația 3D Friends Letonia și are ca parteneri Organizația Sign Dance Collective Internațional Croația și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Elena Doamna” România. Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani a fost reprezentat de către prof. Petronela Bernovici – director adjunct, împreună cu prof. Nela-Nicoleta Ghiorghiță și prof. Daniela Ionescu.

După întâlnirile din Riga/Letonia din noiembrie 2022, Pakostane/Croația, mai 2023, și Focșani/România din octombrie 2023, o parte din echipa de proiect de la C.S.E.I. ”Elena Doamna” a participat la mobilitatea finală, care a avut ca scop îmbunătățirea relațiilor dintre tinerii cu dizabilități auditive, printr-o înțelegere a conceptului de evenimente integrate, folosind teatrul ca instrument de lucru. Pe parcursul proiectului, s-au realizat workshopuri de teatru și dans, care au dezvoltat tehnicile de lucru și au stimulat creativitatea participanților de a se manifesta artistic pe scenă, în diverse moduri, ca mijloc de a se cunoaște pe sine și de manifestare a unicității fiecărei persoane.

Proiectul își propune dezvoltarea personală a tinerilor cu dizabilități auditive folosind abordarea integrată a teatrului și schimbul de experiență interculturală. Proiectul Erasmus+ „Arta tăcerii” a reprezentat o provocare prin reunirea artiștilor, lucrătorilor de tineret și profesorilor care lucrează cu tineri cu dizabilități auditive. Rezultatul final al proiectului constă în elaborarea unui manual de teatru pentru persoanele cu dizabilități auditive. Manualul este rezultatul muncii combinate a echipei de proiect și oferă exemple de activități, tehnici teatrale și jocuri variate care pot fi aplicate în viața de zi cu zi, atât în educația formală, cât și non-formală a persoanelor surde. Acest manual va fi tradus și va fi un instrument util de lucru pentru toți cei implicați în activitățile cu tineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?