Ediția: Vineri 21 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Vineri 21 iunie 2024. Nr. 6654

GALERIE FOTO: Vârteșcoiu. Primarul Viorel Mîrza și-a prezentat raportul de activitate

Primarul comunei Vârteșcoiu Viorel Mîrza și-a prezentat raportul de activitate pentru anul 2023. În document se arată că activitatea preponderentă a edilului Viorel Mîrza a vizat dezvoltarea comunității, prin implementarea de proiecte europene, naționale și locale. „Activitatea principală a mea cât și a colectivului din cadrul primăriei, a fost dezvoltarea comunității noastre, prin implementarea de proiecte europene, naționale și locale. Gospodărirea eficientă a bugetului, cât și implementarea de proiecte europene, naționale și locale a făcut ca în comuna noastră să fie finalizate și începute proiecte ce vor spori confortul nostru de la an la an, bugetul alocat dezvoltării depășind pe cel de funcționare“, se arată în raportul de activitate. Primarul Viorel Mîrza a prezentat și o sinteză a bugetului pe anul 2023 și a principalelor proiecte de dezvoltare.    Astfel, secțiunea funcționare a avut prevăzut un buget de  5.612. 232 lei și au fost realizate plăți de 5.120.322 lei. La secțiunea dezvoltare a avut prevăzută o sumă de 7.785.680 lei și au fost realizate plăți de 5.586.836,67 lei. La finalul exercițiului financiar al anului 2023, a rezultat un excedent bugetar de 2.566.977,80 lei, sumă ce va fi folosită în acest an pentru proiectele de dezvoltare.

Edilul șef din Vârteșcoiu a făcut și o scurtă prezentare a proiectelor pe care le-a finalizat anul trecut: „Construire și dotare dispensar uman Faraoanele, comuna Vârteșcoiu, județul Vrancea“, lucrările au fost realizate în perioada martie – septembrie a anului 2023, valoare 1 119 783 lei, inclusiv TVA; „Construire pod peste Râul Valea Seacă, punct Onei, sat. Vârteșcoiu, județul Vrancea“, lucrările au fost realizate în perioada iunie – septembrie a anului trecut, valoare 918 970,96 lei, inclusivTVA; „Construire pod peste Râul Valea Seacă, punct Cristea, sat.Faraoanele, județul Vrancea“, lucrările s-au desfășurat în perioada august – noiembrie 2023, valoare 855 458, 33 lei, inclusiv TVA; „Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – infrastructură TIC, comuna Vârteșcoiu, județul Vrancea“ (sistem monitorizare video), lucrarea a început în luna septembrie și a fost finalizată în luna decembrie a anului trecut, valoare 448 778,38 lei, inclusiv TVA;

„Reabilitare și modernizare D C 142 și străzi în comuna Vârteșcoiu, județul Vrancea“, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor în luna iulie, a fost așternut un strat de uzură pe o lungime de 6,1 km (acest drum fiind modernizat în anul 2005), în următoarele luni se vor realiza rigolele betonate și semnalizarea rutieră, astfel încât să fie închis și acest proiect, valoare 3 440 752.33 lei, inclusiv TVA;

A fost asigurată finanțarea proiectului „Construire și dotare dispensar uman Vârteșcoiu, sat Vârteșcoiu, județul Vrancea“, prin amendament la Bugetul de Stat pe anul 2024 și prin Hotărârea Guvernului nr. 1183/2023, lucrările vor incepe in luna aprilie, anul curent; A fost semnat contractul de finanțare privind proiectul „Lucrări de creștere a eficienței energetice a sediului Primăriei Comunei Vârteșcoiu“, în luna mai a anului 2024 vor începe lucrările, valoare 1 448 778,38 lei, inclusiv TVA.; A fost obținută finanțare pentru construirea unui foraj de mare adâncime pentru suplimentarea sursei de apă, prin PNI „Anghel Saligny „, etapa 2, valoare 918 970,96 lei, inclusivTVA; A fost implementat proiectul și semnat contractul de finanțare cu AFM, pentru obiectivul „Modernizare și eficientizare a sistemului de iluminat public în comuna Vârteșcoiu, județul Vrancea“, lucrările vor începe în luna mai a acestui an, valoare 982 743 lei, inclusiv TVA; A fost implementat și semnat contractul aferent proiectului „Realizare stații de reîncărcare vehicule electrice, comuna Vârteșcoiu, județul Vrancea“, valoare 292 900, 65 lei, inclusiv TVA.

          „Avem asigurată sumă de 28 375 532, 13 lei prin PNI „Anghel Saligny“, suntem în procedură de licitație publică pentru concesionarea sistemului de distribuție a gazelor naturale, către un operator autorizat; A fost implementat și semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ, comuna Vârteșcoiu, județul Vrancea“, suntem în faza de evaluare a ofertelor și în circa 3 luni școlile și grădinițele din comună vor fi dotate conform standardelor europene,  valoare 1 081 725, 14 lei, inclusiv TVA.

          Referitor la componenta de mediu am avut un procent de reciclare de 53,29%, nemaifiind nevoiți să plătim sume considerabile către AFM, fapt pentru care vreau să mulțumesc locuitorilor comunei noastre, pentru că au înțeles importanța reciclării deșeurilor selective.

          Închei prin a mulțumi colegilor din primărie, care s-au implicat alături de mine în implementarea acestor proiecte, find nevoie de multe ori de muncă peste program, cât și pentru felul în care s-au implicat în buna funcționare a compartimentelor din cadrul unității, majoritatea colegilor, lucrând pe două compartimente, organigrama fiind ocupată aproape la jumătate. Nu în ultimul rând vreau să mulțumesc Consiliului Local Vârteșcoiu pentru sprijinul acordat și dumnevoastră,  locuitorilor comunei Vârteșcoiu, pentru felul în care m- ați încurajat și susținut ori de câte ori am avut nevoie“, se mai arată în raportul de activitate prezentat de primarul comunei Vârteșcoiu, Viorel Mîrza.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?