Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Bani și bijuterii furate dintr-o casă din Soveja! Cartușe și „componente ale unei arme letale”, găsite la domiciliul suspecților

Percheziții ale polițiștilor Secției 10 Poliție Rurală Panciu într-un dosar de furt calificat

Ieri, 12 ianuarie, poliţiştii Secției 10 Poliție Rurală Panciu, cu sprijinul unei patrule din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în comuna Soveja, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, prejudiciul fiind de aproximativ 10 000 de lei.

În fapt, la data de 21 decembrie 2023, ora 19.10, Secția 10 Poliție Rurală Panciu a fost sesizată de către un bărbat, cu privire la faptul că, în perioada 17.12.2023-21.12.2023, persoane necunoscute au sustras bani și bijuterii din locuința concubinei sale situată în comuna Soveja.

Echipajul de poliție care s-a deplasat la fața locului a constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă, persoanele necunoscute pătrunzând într-o cameră a imobilului, de unde au sustras suma de 800 de euro și bijuterii din aur, prejudiciul total estimându-se la suma de 10 000 de lei.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârșită de către doi tineri, de 17 și 19 ani, din localitate.

Astfel, în vederea probării activității infracționale a bănuiților, ieri, 12 ianuarie au fost puse în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate componente ale unei arme letale precum și 4 cartușe.

Armele și muniția au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările sunt continuate de către polițiști sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor .

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?