Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674

Fiscul a stabilit normele de venit pentru 2024

Agențiile de turism din Focșani înregistrate ca persoană fizică autorizată vor avea și anul viitor cea mai mare normă de venit la nivelul județului Vrancea. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea a anunțat normele de venit valabile pentru activitățile independente care se vor aplica în anul 2024. Norma de venit pentru activitățile independente din domeniul intermedierilor în turism valabilă pentru Focșani a fost stabilită la 84 mii lei, comparativ cu 39.600 lei în cazul în care este vorba de un PFA cu sediul în altă localitate din Vrancea.

Norma de venit stabilită pentru acest an în cazul intermediarilor în turism din Focșani a crescut cu opt mii lei față de anul trecut, când a fost de 76 mii lei. A doua cea mai mare normă de venit din Vrancea, respectiv 61 mii lei, este pentru PFA-urile din Focșani care prestează servicii pentru instalații de apă, gaz, încălzire termică, electricitate, frigotehnice. Pe locul al treilea este norma de venit pentru PFA-urile care au domeniul de activitate în extracția și comercializarea pietrei, pietrișului, nisipului, argilei care vor plăti impozit la 59 mii lei.

În cazul taximetriștilor din Focșani a fost stabilită o normă de venit de 51 mii lei, iar pentru PFA-urile din domeniul panificație, patiserie de 54 mii lei.  De remarcat că, din 2024, activitățile IT, respectiv servicii executate în domeniul informaticii, sunt excluse din nomenclatorul activităților independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor de venit. Majoritatea normelor de venit stabilite de Fisc la nivelul județului Vrancea au o valoare de 39.600 lei, adică salariul minim pe economie pentru 12 luni.

Conform unui comunicat al AJFP Vrancea, Normele de venit pentru 2024 sunt publicate și pot fi consultate pe site-ul DGRFP GL la secţiunea Asistenţă contribuabili – Informaţii curente – Informaţii utile – Norme de venit

(http://static.anaf.ro/static/10/Galati/Gl1_124.pdf ). La normele de venit menționate se aplică o reducere cu 50% pentru bărbații care au împlinit 65 de ani până la 31 decembrie 2023, dar și pentru femeile care au împlinit vârsta de 60 de ani.

De asemenea, se aplică o reducere cu 30% a normelor de venit pentru persoanele care au și calitatea de salariat în baza unui contract de muncă de 8 ore pe zi și o reducere cu 25% a normelor anuale de venit pentru contribuabilii care au și calitatea de student. De menționat că aceste reduceri nu se aplică cumulativ, fiind acordată doar reducerea cea mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?