ULTIMA ORĂ! FOTO și VIDEO! Dispozitive Drug Test noi, la IPJ Vrancea, donate de Consiliul Județean

0
2100

Sursa video: Consiliul Județean Vrancea

Comunicat de presă al Consiliului Județean Vrancea:

Am dotat Inspectoratul de Poliție Județean cu 2 aparate pentru depistarea consumului de droguri!

Consiliul Județean Vrancea susține lupta împotriva drogurilor, prin achiziția a două truse complete Drug Test, care au fost predate astăzi Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea, în scopul prevenirii și combaterii consumului de substanțe psihoactive în județul Vrancea. Președintele Cătălin Toma și comisarul-șef de poliție Remus Nica, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, au semnat astăzi procesul verbal de predare-primire și contractul de comodat pentru utilizarea celor două truse care intră de azi în dotarea Serviciului Rutier al IPJ Vrancea.

Cele două truse Drug Test 5000 STK sunt formate din:

– Echipament de bază (Analizator Drugtest 5000)

– Accesorii (mobile printer, tastatură introducere date persoană testată pentru Drug Test, redresor încărcare acumulatori la rețea 220V, încărcător la brichetă auto 12V, geantă transport)

– Consumabile (Drug Test kit, hârtie printer, kit testare suprafețe)

”Inițiativa Consiliului Județean Vrancea a fost aceea de a susține activitatea de prevenire și combatere a acestui fenomen care, din păcate, este la cote alarmante. Este foarte important să ducem această luptă astfel încât să avem o societate sănătoasă”, a spus Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

La rândul său, Remus Nica, inspectorul șef al IPJ Vrancea, a subliniat importanța dotării Poliției cu aceste aparate, în condițiile în care în județul nostru în prezent mai sunt doar 3 astfel de echipamente (două la IPJ și unul la Poliția Adjud).

În ultimii ani se înregistrează o creștere semnificativă a faptelor de natură penală de „conducere a autovehiculelor sub influența alcoolului sau altor substanțe”. La nivelul județului Vrancea în anul 2021, respectiv 2022, se constată o creștere semnificativă a faptelor pe această linie, de la 21 de fapte în anul 2021, la 37 (+76%) în anul 2022, respectiv 38 în primele 6 luni ale anului 2023. În acest context, folosirea aparatelor Drug Test în cadrul unor acţiuni pe linia depistării conducătorilor de autovehicule aflați sub influența substanțelor psihoactive va duce la creșterea siguranței în trafic și reducerea numărului de accidente cauzate de consumul acestor substanțe.

De asemenea, combaterea consumului de substanțe psihoactive este esențială și pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ, menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică în baruri, discoteci, săli de jocuri de noroc, precum și în zona adiacentă acestora și prevenirea accidentelor de circulație.

Implicați în prevenirea consumului de droguri!

Comunicat de presă IPJ Vrancea:

Structurile de poliţie rutieră din judetul Vrancea vor avea în dotare, începând cu data de 05 decembrie a.c., două dispozitive Drug Test 5000 STK, primite în folosință gratuită de la Consiliul Județean Vrancea, în baza protocolului de colaborare încheiat cu Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea.
Începând din 5 Decembrie a.c., structurile de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea vor primi în dotare dispozitive de depistare a posibilei prezențe a substanțelor psihoactive în organism, pentru a fi folosite în activităţile zilnice desfăşurate.
Întregul efort de îmbunătăţire a capacităţii poliției vrâncene de prevenire a traficului și consumului de substanțe psihoactive are ca beneficiar final cetăţenii, astfel încât întreaga comunitate să beneficieze de un mediu mai sigur.

Sursa foto: Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here