Doi dintre suspecţii crimei din Sibiu, prinşi în Scoţia şi Irlanda de Nord

0
281

Doi dintre bărbaţii care l-ar fi bătut şi ucis pe omul de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu au fost prinşi în Marea Britanie, a anunţat, duminică, Poliţia Română. „Având în vedere cazul de tâlhărie urmată de moartea victimei, sesizat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române este abilitat să comunice următoarele. În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, dintre autorităţile române şi cele din Ungaria, Franţa, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi Republica Irlanda, Poliţia Română a localizat doi bărbaţi, ambii în vârstă de 35 de ani, bănuiţi în cauză, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, respectiv în Scoţia şi Irlanda de Nord. Cei doi au fost depistaţi de partenerii externi, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română”, se arată într-un comunicat al IGPR.
Poliţiştii au informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu cu privire la localizarea şi depistarea celor doi, care a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi devansarea termenului stabilit iniţial, astfel că pe numele bărbaţilor au fost emise mandate de arestare preventivă şi, respectiv, mandate internaţionale de arestare. „Ulterior, autorităţile române au transmis autorităţilor din Marea Britanie mandatele internaţionale de arestare, în vederea punerii în executare a acestora”, a explicat Poliţia Română.
Potrivit unor surse judiciare, Marian Cristian Minae a fost prins în Irlanda de Nord, iar Laurenţiu Ghiţă în Scoţia. Poliţia Română îl caută pe cel de-al treilea suspect – Cosmin Costinel Zuleam. Tribunalul Sibiu a emis duminică mandate de arestare preventivă în lipsă pe numele celor trei, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată. (…)
Pe 6 noiembrie, omul de afaceri Adrian Kreiner a fost bătut şi jefuit în propria casă. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro, însă nu au luat şi banii care erau în casă, potrivit procurorilor. În casă mai erau iubita şi fiica omului de afaceri, însă acestea nu au fost lovite. Autorii crimei au reuşit să fugă din ţară, iar un complice al acestora din judeţul Timiş a fost prins şi arestat preventiv.

Poliţiştii au anunțat că l-au prins, joi seară, pe unul dintre cei trei suspecţi în cazul morţii omului de afaceri jefuit, fiind vorba de un bărbat găsit în comuna Valea Stanciului, judeţul Dolj, care a fost dus la sediul Poliţiei sibiene, a confirmat, pentru AGERPRES, şeful IPJ Sibiu, chestorul Tiberiu Ivancea. Vineri însă, anchetatorii nu au luat nicio măsură preventivă faţă de bărbat.”Cu privire la acest bărbat existau date şi indicii rezonabile că ar fi unul dintre cei trei suspecţi de comiterea infracţiunilor de omor şi tâlhărie calificată săvârşite în data de 6 noiembrie a.c., în municipiul Sibiu, acesta fiind indicat inclusiv de către mai mulţi martori din dosar. Din verificările efectuate până la această dată, precum şi în urma audierii persoanei conduse la sediul IPJ Sibiu, nu au rezultat probe indubitabile pentru a putea fi luată o măsură preventivă faţă de acesta”, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu. Conform aceleiaşi surse, cercetările continuă „în vederea coroborării tuturor probelor pentru a lămuri cu exactitate situaţia de fapt şi natura implicării” bărbatului respectiv în comiterea faptei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here