Mărășești. 569 de elevi vor primi o masă caldă în luna decembrie

0
684

Aproximativ 570 de elevi din orașul Mărășești vor primi o masă caldă în luna decembrie. Aceasta va fi acordată conform prevederilor OUG 77/2023 privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat. Beneficiarii acestui program pilot sunt elevi la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu“, Școala Gimnaziala „Ecaterina Teodoroiu“ și Grădinița cu Program normal „Lizuca“ -Mărăsești. „Servicii privind acordarea unui suport alimentar sub formă de masă caldă, în regim de catering și pachet alimentar conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 77/2023 , privind aprobarea continuării Programului – pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat – pentru Liceul Tehnologic Eremia Grigorescu și unitățile arondate, oraș Mărășești, județul Vrancea, pentru un număr de aproximativ 569 de elevi, din 3 instituții de învățământ, astfel: Masă caldă, în regim de catering pentru 444 elevi x 15 zile = 6660 porții; Pachet alimentar pentru 125 elevi x 15 zile = 1875 porții. Total: 569 elevi x 15 zile = 8535 porții“, se arată în descrierea investiției. Valoarea totală estimată este de 117 mii lei.

În total, 4639 de elevi din 9 localități vrâncene vor beneficia de o masă caldă la școală, în cadrul unui program pilot derulat la nivel național. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a anunțat la finele lunii octombrie că a fost publicată Hotărârea de Guvern pentru aprobarea listei unităților administrativ-teritoriale în care se implementează programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi, în anul 2023. Pe listă figurează și localitățile vrâncene Mărășești (Liceul tehnologic „Eremia Grigorescu”), Răstoaca, Păunești, Sihlea, Gura Caliței, Homocea, Slobozia Bradului, Poiana Cristei și Tănăsoaia (școlile gimnaziale din comune).

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Programul „Masă caldă în şcoli”, care a fost extins în acest an, trebuie să continue şi i-a cerut ministrului Educaţiei, Ligia Deca, să dimensioneze „corect” acest proiect pentru 2024, arată AGERPRES. „Legat de obiective majore, pentru că ne apucăm de construcţia bugetului pe 2024, rog toţi miniştrii să-şi prioritizeze proiectele, nu vom renunţa la niciun program important. De exemplu, Programul „Masă caldă în şcoli”, pe care noi l-am extins în acest an, trebuie să continue. Şi o rog pe doamna ministru al Educaţiei să dimensioneze corect pentru 2024 acest program esenţial, mai ales pentru copiii din zone vulnerabile”, a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Yan Krukau – https://www.pexels.com/ro-ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here