Handbal, Liga Națională – Derbi în Polivalentă

0
299

CSM Focșani 2007 și CSM Bacău se vor întâlni duminică, 19 noiembrie, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă, într-o partidă din runda a 11-a a Campionatului Ligii Naționale de handbal. Ambele formații au linii de clasament similare – câte 11 puncte din câte trei victorii și două egaluri fiecare, singura diferență fiind la golaveraj, unde băcăuanii stau ceva mai bine – minus 30 față de minus 35. Similare sunt și rezultatele din ultimele cinci jocuri din campionat – câte patru meciuri pierdute și un egal. În mod cert, sub nivelul așteptărilor suporterilor celor două echipe, chiar dacă adversare le-au fost formații din partea de sus a ierarhiei Ligii Naționale. În Polivalentă se vor confrunta, deci, două grupări care își doresc foarte mult puncte pentru a păstra distanța de siguranță față de locurile de baraj! Este o situație inedită, cel puțin pentru gazde, obișnuite în ultimii ani cu locuri în prima treime a clasamentului.

Focșănenii au ceva datorii la suporteri nu neapărat pentru că au pierdut la Baia Mare și Steaua, ci pentru maniera în care au cedat. Este de așteptat ca să reintre în postura de câștigători, pentru că au suficiente argumente de ordin sportiv în acest sens. În ultimele cinci meciuri directe CSM 2007 a obținut victorii pe linie, acasă ori la Bacău. Și poate continua seria dacă jucătorii săi își vor fi recăpătat încrederea în sine zdruncinată serios de înfrângerile la scor de la Baia Mare și din Sala Apllo din Capitală din partida cu Steaua. Va fi, oricum, un joc foarte disputat, un veritabil derbi, inclusiv al orgoliilor sportive, așa cum s-a întâmplat mai mereu între cele formații. Vor arbitra Claudiu Belean și Ștefan Hendrea, din Maramureș, iar observarea va fi asigurată de Horațiu Belu, din București

Sâmbătă, 18 noiembrie, tot în Sala Polivalentă, formația de tineret a CSM Focșani 2007, care a jucat joi în deplasare cu CSM Constanța, scor 42-41 (26-24) pentru gazde, va întâlni pe Steaua București în etapa a șasea a Campionatului Național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here