GALERIE FOTO: Panciu. Activități desfășurate de Liceul Slavici în cadrul Programului „Săptămâna Verde‟

0
206

Comunicat de presă: SĂPTĂMÂNA VERDE – ECOURI ÎN COMUNITATE

În perioada 6 – 10 noiembrie 2023, la Liceul Teoretic „Ioan Slavici‟ Panciu s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Programului Național „Săptămâna verde”, care își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor elevilor de investigare inter- și transdisciplinară a realității înconjurătoare și formarea de comportamente responsabile față de mediul înconjurător.

Elevii au participat la diverse activități subordonate domeniilor sugerate de Metodologia de organizare a programului „Săptămâna verde”, precum: exploatarea iresponsabilă a resurselor naturale, poluarea, risipa alimentară, managementul deșeurilor, consumul și producția sustenabile, biodiversitatea, pădurile și viața terestră, apele și viața acvatică, catastrofele naturale, energia verde, justiția socială. Derularea acestor activități a presupus încheierea unor protocoale de colaborare cu diferite instituții și organizații locale cu atribuții în domeniul protecției mediului: UAT Panciu, DUSPI SERV – Panciu, Salubrizare și Servicii publice – Focșani S.A – Sucursala Apă-Canal Panciu și Ocolul Silvic Panciu – Valea Caregnei.

Activitățile desfășurate au îmbrăcat diferite forme: dezbateri, jocuri de rol, photo voice, vizionări de documentare, teatru legislativ, plimbări în natură, ateliere verzi, târg de economie circulară, vizite de documentare și excursii tematice. Numărul mare al elevilor care au optat pentru excursiile cu diferite destinații (Iași – Grădina Botanică toamna, Sinaia – Toamna peste castele) reflectă interesul acestora pentru activitățile outdoor.

Noutatea acestei ediții a constat în derularea unei campanii de colectare deșeuri DEEE, organizate de membrii activi ai Patrulei de Reciclare din cadrul liceului, susținuți de reprezentanții Consiliului Școlar al Elevilor. Pentru a extinde această activitate la nivelul întregii comunități, copiii au realizat afișe pe care le-au amplasat în oraș, în puncte cu vizibilitate mare. Conceperea afișelor a fost un prilej pentru aceștia de a-și demonstra creativitatea și abilitățile de comunicare. Elevii și părinții acestora au înțeles mesajul campaniei și s-au mobilizat eficient, reușind să colecteze corect o cantitate importantă de deșeuri (2000 Kg), care au fost preluate de reprezentanții Asociației Volens, București.

Mulțumirile noastre se îndreaptă către toți partenerii menționați anterior, colegilor – cadre didactice, personalului nedidactic și didactic auxiliar, precum și tuturor celor implicați la nivel de comunitate.

Echipa de coordonare a Programului „Săptămâna verde”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here