VIDEO și FOTO! Prefectul Halici la Străoane: „Condiții de normalitate și siguranță!”

0
1663

Prefectul Nicușor Halici a anunțat că a fost efectuată recepția tehnică a variantei ocolitoare de la podul aflat pe DN2L, punct „Valea Câmpului”, în comuna Străoane.

„Condiții de normalitate și siguranță! A fost efectuată recepția tehnică a variantei ocolitoare de la podul aflat pe DN2L punct «Valea Câmpului», comuna Străoane. Podul în cauză a intrat într-un proces accelerat și accentuat de degradare iar menținerea în utilizare punea în pericol viața și siguranța oamenilor. Astfel că, din această vară, am început demersurile administrative cu toate instituțiile responsabile, în special cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău, care a asigurat finanțarea și realizarea acestei variante temporare, pentru a nu întrerupe sub nicio formă traficul rutier între localitățile de pe această vale în care conviețuiesc mii de vrânceni. În paralel, am început demersurile către Guvernul României, pentru a ne asigura finanțarea în vederea construirii unui nou pod în această zonă, având în vedere că expertiza tehnică efectuată în acest an la pod spune foarte clar că acesta trebuie reconstruit complet”, a declarat prefectul de Vrancea, Nicușor Halici.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Buzău a anunțat miercuri că au fost finalizate lucrările la varianta provizorie de circulație pod DN 2L km 24+500. Aici vor începe lucrările de reabilitare a podului aflat în această zonă. „În data de 14.11.2023 a avut loc inspecția preliminară a lucrărilor – Servicii de proiectare fazele Studiu geotehnic, DTAC, AC +P.T.h+DE+ A.T. şi Execuție lucrări pentru Varianta provizorie de circulație pod DN 2L, km 24+500″, în Comuna Străoane, jud. Vrancea. Lucrările sunt executate în baza Autorizației de Construire nr. 4 pentru: „Variantă provizorie de circulație pod DN 2L km 24+500 iar ordinul de începere a fost dat de DRDP Buzău în data de 08.08.2023. Varianta de circulatie a fost realizată cu o lungime de 209,00 metri, lățimea părții carosabile fiind de 6,50 metri, iar pentru preluarea apelor s-a executat un podeț din cadre prefabricate tip P2 (2x12m)“, se arată într-o informare a DRDP Buzău.

Sursa foto: Facebook/Directia Regionala de Drumuri si Poduri Buzau

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here