Funcționar din cadrul Direcției Județene de Sport, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare

0
2863

Un funcționar din cadrul Direcției Județene de Sport (DJS) Vrancea este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare. La adresa sa există mai multe sesizări și este considerat ca fiind un coleg problemă de către ceilalți angajați, după cum confirmă chiar directorul DJS Vrancea, Daniel Gongu. Acesta spune că subalternul său, cercetat pentru amenințare, are un comportament neadecvat, „își înjură și amenință colegii“, atitudine de care nu a scăpat nici șeful DJS Vrancea. Fiind vorba despre o cercetare în curs nu îi vom spune numele, dar toate cele sesizate au fost confirmate de Daniel Gongu, directorul DJS Vrancea. „Zilele trecute am primit o informare oficială în acest sens, de la Poliția municipiului Focșani. De ceva timp comportamentul colegului nostru se află într-o derivă totală și periculoasă, ce ridică tuturor colegilor și nu numai, multe semne de întrebare și de îngrijorare. La serviciu, atunci când mai vine, produce multă nesiguranță și tensiune, nu respectă nicio regulă, își înjură și amenință colegii, inclusiv pe mine. Lipsește de la muncă fără nicio explicație și nu se mai consideră coleg cu ceilalți angajați ai DJS Vrancea, iar pe mine nu mă mai recunoaște ca fiind directorul acestei instituții. Spune peste tot că este angajat la Agenția Națională pentru Sport, ceea ce este o minciună, acest lucru putându-se realiza doar cu acordul meu“, a afirmat Daniel Gongu.

Șeful DJS Vrancea a mai susținut că angajatul în cauză este cercetat în două dosare penale, unul deschis în urma plângerilor făcute de doi colegi de serviciu.

În acest moment este cercetat în 2 dosare penale, unul deschis în urma plângerilor făcute de către 2 colegi de serviciu, pentru „amenințări” (art. 206, alin.1 Cod penal) și „alterarea integrității datelor informatice” (art. 362, Cod penal), iar al doilea pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” (art. 335, al.2 Cod penal). Pe 23.10.2023 am mai trimis către Poliția municipiului Focșani o sesizare pe care am primit-o în ceea ce-l privește, din partea mamei unei sportive, sesizare care probabil se va transforma într-un alt dosar penal. Pe data de 06.11.2023, în urma unui conflict provocat la sediul instituției, a fost amendat de către un agent de poliție venit în urma unui apel la numărul de urgență 112. Ca urmare a acestui comportament mai mult decât nedemn de un funcționar public, de curând colegii și-au arătat totala neîncredere în el. Eu i-am retras viza profesională, viză pe care am acordat-o unei colege care gândește cu luciditate și al cărei comportament personal și profesional se încadrează în condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoana desemnată de director pentru exercitarea funcției. În curând va apărea în fața unei comisii de disciplină, unde va da explicații pentru toate abaterile sale. Ca fapt divers, luna trecută a avut aproape 12 zile (93 ore) absențe nemotivate. Aștept finalul anchetelor și în funcție de rezultatul acestora, voi lua împotriva lui și alte măsuri, conform Codului administrativ“, a mai afirmat Daniel Gongu, directorul Direcției Județene de Sport Vrancea. Rămâne de văzut cum se va încheia acest scandal și cine va câștiga această dispută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here