Vulturu. Iluminat public modern pentru locuitorii comunei

0
547

Locuitorii comunei Vulturu vor beneficia de un sistem de iluminat public modern. În acest sens, autoritățile locale au scos la licitație proiectul de investiții „Modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public in comuna Vulturu – satele Vulturu, Boțîrlău, Vadu – Roșca și Maluri, județul Vrancea“. Valoarea investiției este estimată la 1,7 milioane de lei.

„În cadrul contractului sunt propuse urmatoarele lucrări: Preluarea amplasamentului; Încheierea convenției de lucru cu distribuitorul de energie electrică, pentru intervenția în rețelele electrice existente; Demontarea aparatelor de iluminat vechi stradale existente; Demontarea consolelor vechi; Demontarea cablurilor de alimentare vechi; Demontarea clemelor de legătură vechi; Montarea de aparate de iluminat stradale cu LED-uri eficiente din punct de vedere energetic și luminotehnic, pe toți stâplii existenți, repartizate pe categorii de putere, după cum urmează: Aparat de iluminat LED cu telegestiune în punct luminos 24 W – 673 bucăți; Montarea de console de sustinere a aparatelor de iluminat LED; Montarea de coliere de prindere pe stalpi a consolelor, fixate prin intermediul unor benzi de montaj din inox si agrafe de strangere; Realizarea legăturii electrice în rețeaua existentă a iluminatului public în cutiile de conexiuni și cleme de derivație tip CDD; Implementarea unui sistem de telemanagement la nivel de punct de aprindere pentru un număr de 9 unitati; Verificări și măsurători electrice, mecanice și luminotelinice pentru corespondența cu datele din proiectul de execuție; Punere în funcțiune a instalațiilor și echipamentelor noi montate“, se arată în descrierea investiției.

Vă reamintim că primarul comunei Vulturu, Nicușor Păcuraru, a anunțat că a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei mai multe contracte de finanțare a unor investiții. Este vorba despre: contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții „Înființare sistem de canalizare în satele Vulturu, Boțârlău și Vadu Roșca, comuna Vulturu, județul Vrancea“, Etapa II-Lot nr.1“. Valoarea totală a investiției este de 23.284.335,43 lei; „Modernizare drumuri de interes local în comuna Vulturu“, în valoare de 10 milioane de lei, prin programul Anghel Saligny. „După finalizarea acestui proiect de investiții vom ajunge în situația în care aproape 70 la sută din drumurile locale au fost asfaltate. Cum avem în administrare 100 de kilometri de drumuri locale rezultă că ne apropiem de 70 de kilometri de drumuri asfaltate. Dar nu ne vom opri aici. Vom accesa diverse surse de finanțare pentru a asfalta toate drumurile locale din comuna Vulturu“, a declarat primarul Nicușor Păcuraru.

Tot în acest an, primarul Nicușor Păcuraru a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Înființare rețea alimentare cu apă potabilă în satul Vadu Roșca, comuna Vulturu, județul Vrancea”, proiect finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea totală a investiției este de 5.469.731,95 lei. „Îl felicit pe domnul primar pentru priceperea de care dă dovadă pentru a răspunde necesităților locuitorilor pe care îi reprezintă. Îi urez succes, cât mai multe proiecte pentru dezvoltarea comunei Vulturu şi îl asigur de toată susținerea și sprijinul meu“, a declarat atunci prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here