Peste un milion de lei pentru dotarea unităților de învățământ subordonate CJ Vrancea

0
455

Consiliul Județean Vrancea și-a propus să doteze cu echipamente tehnologice patru unități de învățământ pe care le are în subordine, dat fiind că a obținut în acest sens fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Potrivit unui contract scos la licitație, în total este vorba despre 1.037.843,62 lei fără TVA, sumă din care vor fi achiziționate dotările necesare pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Măicănești, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Mihălceni și Palatul Copiilor Vrancea. Defalcat, în loturile 1, 2 și 3 este vorba despre echipamente tehnologice atelier de practică CSEI Elena Doamna, CSEI Măicănești și CSEI Mihălceni (fiecare în sumă de 329.551,54 lei fără TVA), în timp ce lotul 4 vizează echipamente cabinet artă textilă pentru Palatul Copiilor (49.189 lei fără TVA).

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” este prima școală pentru surzi din țară, fiind înființată în anul 1863 în București de către Elena Cuza, soția domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Începând din toamna anului 1895, această instituție și-a mutat sediul la Focșani iar din anul 2006 a devenit centru de educație incluzivă. În prezent Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” se adresează tuturor copiilor cu dizabilități precum: deficiențe auditive, deficiențe mentale etc. Centrul școlar pentru educație incluzivă Măicănești funcționează în baza Legii nr. 198/2023 privind învățământul preuniversitar și asigură servicii educaționale pentru elevii cu dizabilități.

Centrul prestează, printre altele, servicii psihopedagogice, psihologice și de consiliere în domeniul educației incluzive pentru copii/ elevi/ tineri cu cerințe educative speciale, părinți, cadre didactice din școlile de masă, membri ai comunității locale etc. Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Mihălceni fost înființat în anul 1981 sub denumirea de Școala Specială. În prezent, Centrul asigură instrucție și educației pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 22 de ani, distribuiți pe următoarele niveluri ale învățământului preuniversitar: primar, gimnazial și profesional, nivel de calificare III – specializarea confecționer produse textile. Centrul este dotat cu săli de clasă, atelier de croitorie, laborator de informatică, cabinete de logopedie, cabinet medical etc.

Palatul Copiilor Focșani este organizat și funcționează în baza prevederilor Ordinului nr. 6224/2023 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea și funcționarea palatelor și cluburilor copiilor și a Regulamentului de organizare și funcționare a cluburilor sportive școlare emis de ministrul educației. Această structură oferă copiilor din județ posibilitatea de a realiza activități educative extrașcolare/de tip non formal, în conformitate cu prevederile Legii nr. 198/2023 privind învățământul Preuniversitar”, se explică în caietul de sarcini. Proiectul urmărește așadar dotarea atelierelor de practică din cadrul școlilor speciale și a unui cabinet de artă textilă din cadrul Palatului Copiilor Focșani, pentru „îmbunătățirea calității serviciilor educaționale prestate de acesta și va ușura munca persoanelor care își desfășoară activitatea la nivelul lor”.

Conform cerințelor, la atelierul de practică CSEI Elena Doamna este nevoie de două mașini de brodat semi-industriale și două de croit cu cuțit rotund, două mese de călcat profesionale încălzire și absorbție completată cu generator și stații de călcat profesionale, două standuri din metal pentru mașinile de brodat, un kit gherghef de brodat pe șepci + accesorii, un capsator electric, o mașină de broșat +extractor praf, un aparat realizat coperți rigide, o ghilotină electrică, un aparat de biguit, un trimmer, un echipament semiautomat executat broșuri digital, un kit de măsurare culori colorimetru, un paletar de culori tip evantai, un gravator laser, o presă termică, un laminator în rolă și o imprimantă UV (imprimare suprafețe plane și tridimensionale).

Pentru atelierul de practică CSEI Măicănești se caută două mașini de brodat semi-industriale, trei de croit cu cuțit rotund, două de călcat profesionale încălzire și absorbție completate cu generator și stații de călcat profesionale, două standuri din metal pentru mașinile de brodat, două mașini de cusut butoniere cu suport inclus, două de surfilat triplock de croitorie cu suport inclus, două de cusut stafir cu suport inclus, tot două mașini de tricotat cu suport inclus și două de cusut nasturi cu suport inclus, plus două kituri gherghef de brodat pe șepci + accesorii. Totodată, se caută 12 mașini de cusut liniar-profesionale, precum și o imprimantă DTF Roll to roll Printing System.

La atelierul de practică CSEI Mihălceni este nevoie de câte două mașini de brodat semi-industriale, două de croit cu cuțit rotund, două mașini de călcat profesionale încălzire și absorbție completate cu generator și stații de călcat profesionale, două standuri din metal pentru mașinile de brodat și tot două kituri gherghef de brodat pe șepci + accesorii. Totodată, în suma alocată sunt incluse și opt mașini de cusut liniar-profesionale, două de cusut butoniere cu suport inclus, două mașini de surfilat triplock de croitorie cu suport inclus, două de cusut stafir cu suport inclus, două de tricotat cu suport inclus, două de cusut nasturi cu suport inclus, două laminatoare, dar și o imprimantă DTF Roll to roll Printing System.

Ultimul, dar nu cel din urmă, este atelierul de practică de la Palatul Copiilor, pentru care sunt necesare o mașină de brodat semi-industrială, un stand din metal pentru mașinile de brodat și un kit gherghef de brodat pe șepci + accesorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here