GALERIE FOTO: A început montarea panourilor fotovoltaice la centrele școlare din subordinea CJ Vrancea

0
1288

Președintele Consiliului Județean (CJ) Vrancea, Cătălin Toma, a anunțat că a început montarea panourilor fotovoltaice la centrele școlare din subordinea CJ. „Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Măicănești, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Mihălceni, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani și Bazinul de Înot Didactic Focșani vor beneficia de panouri fotovoltaice, în cadrul unui proiect de peste 6 milioane de lei. Acțiunea de montare a panourilor este în plină desfășurare, aflându-se în diferite faze de execuție. Puterea instalată din surse regenerabile de energie va fi de 603,72 kW, asta însemnând o producție anuală de 610,88 MWh, din care va rezulta o economie de aproape 800.000 de lei”, a precizat Toma.

Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa 11 ”Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile”. Proiectul are ca scop protejarea mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin utilizarea energiei din surse regenerabile și producerea energiei electrice necesare consumului propriu, pentru a economisi din banii alocați cheltuielilor cu energia electrică.

Vă reamintim că președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș au semnat în luna mai a.c. la București contractul de finanțare pentru amplasare de panouri fotovoltaice pentru consumul propriu al centrelor școlare pentru educație incluzivă din Vrancea și pentru bazinul de înot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here