ULTIMA ORĂ! Preotul Cristi Daniel Ilie a murit la doar 43 de ani

2
19701

A murit preotul Cristi Daniel Ilie. Acesta avea 43 de ani și slujea la Biserica Sfinții Voievozi. Tristul anunț a fost făcut public de președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

“O veste tristă pentru comunitatea noastră. Preotul Cristi Daniel Ilie a trecut astăzi la cele veșnice, după 20 de ani de slujire, împliniți în urmă cu o lună, de Sf. Parascheva. Avea doar 43 de ani, doi copii și o soție cadru didactic. Părintele slujea la Biserica Sfinții Voievozi din Focșani, implicându-se în numeroase activități sociale și filantropice, de-a lungul anilor. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a scris Cătălin Toma pe pagina sa de Facebook.

Cristi Daniel Ilie a fost hirotonit preot în data de 1 octombrie 2003 pe seama Parohiei Burca-Cucuieți din comuna Vidra. În data de 1 noiembrie 2009, preotul a fost transferat la Parohia „Sfântul Ioan‟ din Odobești, iar la data de 1 ianuarie 2015 a fost numit preot coslujitor la Parohia „Sfinții Voievozi‟ din Focșani alături de pr. Ionel Ene. Având în vedere că la data de 1 februarie 2022, pr. Ionel Ene a ieșit la pensie, pr. Cristi Daniel Ilie a rămas preot paroh la Biserica „Sfinții Voievozi‟ din Focșani, unde, conform surselor noastre, a slujit până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an.
Pe surse am aflat că în ultima vreme, starea de sănătate a preotului se agravase, în contextul în care de câtva timp se lupta cu o boală nemiloasă. Toți cei care l-au cunoscut au sperat până în ultimul moment că starea de sănătate a preotului se va îmbunătăți, însă ieri se pare că ar fi ajuns de urgență la Spitalul Județean „Sfântul Pantelimon‟ Focșani unde, din nefericire, medicii n-au mai putut face nimic pentru a-l salva. Preotul era căsătorit și avea doi băieți, ambii elevi de liceu.

„Dragul meu coleg de Seminar, prieten de o viață și împreună-slujitor al Bisericii, s-a mutat la cele veșnice‟
sursă foto: Facebook/ Ene Romeo

Vestea morții sale a venit ca un șoc pentru toți cei care l-au cunoscut. De altfel, în urmă cu puțin timp, pr. Ene Romeo a postat un mesaj public pe pagina sa de Facebook la care a atașat o poză recentă cu pr. Cristi Daniel Ilie: „Cristi-Daniel ILIE. Cristi Ilie, preotul cu inimă bună. Dragul meu coleg de Seminar, prieten de o viață și împreună-slujitor al Bisericii, s-a mutat la cele veșnice. Inima lui, mare și plină de bunătate, a cuprins pe toți cei cărora le-a slujit, iar acum a cedat. În ultima postare pe această rețea de comunicare, pe 8 noiembrie, de Sfinții Arhangheli, cu prilejul hramului bisericii unde slujea, îi îndemna pe credincioși: SUS INIMA, CREȘTINE VREDNIC, LA RUGĂCIUNE ȘI IUBIRE!, amintea de îndemnul pascal, «unii pe alții să ne îmbrățișăm», mulțumea familiei și enoriașilor (pe care îi numea familia extinsă), îi asigura că totul va fi bine și îi binecuvânta cu sănătate, pace și liniște, încheind cu cuvintele: «Sunteți neprețuiți în sufletul meu!» Dumnezeu să-i așeze sufletul în rândurile aleșilor Săi! Te voi purta în inimă și în rugăciuni, prieten drag…‟.

Un mesaj de condoleanțe a fost postat și pe pagina de Facebook a Bisericii ,,Sfinții Părinți Ioachim și Ana” din Focșani: ,,Cu adâncă întristare și nespusă durere, anunţăm trecerea prematură la Domnul a Preotului Ilie Cristi Daniel, parohul Bisericii «Sfinţii Ioachim și Ana», Parohia Sfinţii Voievozi. Ne exprimăm, părinteşte, întreaga compasiune faţă de familie şi cei apropiaţi, rugând pe Milostivul Dumnezeu să le dea putere, sprijin şi ocrotire, în aceste clipe de durere, iar sufletul adormitului robului Său Preotul Ilie Cristi Daniel, să-l primească în Împărăţia Sa. Veşnică să-i fie pomenirea! 15.11.2023″.

Trupul neînsuflețit al preotului Cristi Daniel Ilie urmează să fie depus în cursul zilei de astăzi la Biserica „Sfinții Voievozi‟ din Focșani.

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

2 COMENTARII

  1. Dumnezeu sa il odihneasca in pace si lumina! 🕯🙏🕯
    A fost un preot bland si cald care avea tot timpul o vorba buna si un zambet pentru cel din fata sa. Ne rugam lui Dumnezeu sa il primeasca in randul celor drepti si sa ii aline familia ramasa in urma!

    Sarut mana parinte, pentru tot! 🙏🙏🙏Ramai mereu in amintirea noastra!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here