Avion militar american prăbuşit în Mediterana/ Armata anunţă moartea tuturor militarilor aflaţi la bord

0
712

Cinci militari au murit în urma prăbuşirii unui avion american în Marea Mediterană în timpul unui exerciţiu, a anunţat duminică Comandamentul european al armatei americane (EUCOM). ”În timpul unei misiuni de rutină de realimentare în cadrul antrenamentelor militare, un avion militar american care transporta cinci militari s-a prăbuşit în Marea Mediterană. Toţi cei cinci militari de la bordul aeronavei au murit”, a precizat EUCOM într-un comunicat preluat de AFP. Armata americană anunţase accidentul, care a avut loc ”în seara zilei de 10 noiembrie” în estul Mediteranei, fără a oferi iniţial informaţii despre soarta persoanelor de la bord.

EUCOM nu a precizat modelul aeronavei implicate sau de unde venea, dar Statele Unite au desfăşurat recent un portavion în regiune pentru a descuraja orice tentativă de escaladare a războiului dintre Israel şi Hamas într-un conflict regional. ”Jill şi cu mine ne rugăm pentru familiile şi prietenii care au pierdut o persoană dragă – o parte din sufletul lor”, a declarat preşedintele american Joe Biden într-un comunicat. ”Întreaga noastră naţiune le împărtăşeşte durerea”.

După atacul Hamas din 7 octombrie, Washingtonul a oferit sprijin militar Israelului şi şi-a consolidat forţele din regiune cu portavionul USS Gerald R. Ford şi alte nave de război. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a vorbit duminică despre posibilitatea unui acord pentru eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas în Fâşia Gaza, în timpul unui interviu acordat postului NBC – relatează France Presse. ”Nu am fost nici pe departe aproape (de un acord) înainte să începem operaţiunile terestre”, a spus el, „dar în momentul în care am început operaţiunile terestre, lucrurile au început să se schimbe”. Armata israeliană estimează că aproximativ 240 de persoane au fost luate ostatice în Fâşia Gaza în timpul atacului iniţial al Hamas. Printre aceşti prizonieri se numără cel puţin treizeci de minori, inclusiv copii mici, potrivit presei israeliene.

Sursa foto: qna.org.qa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here