Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

Centru de zi de asistenţă şi recuperare pentru persoane vârstnice, realizat prin PNRR la Căminul pentru bătrâni

Întâmplare fericită, astăzi (n.r. vineri, 6 octombrie), la Căminul pentru Persoane Vârstnice Focșani unde, în prezența IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei și a Primarului Cristi Valentin Misăilă a fost sfințită o Capelă destinată beneficiarilor acestui centru.

.Capela va fi un loc de refugiu spiritual și duhovnicesc pentru beneficiarii Căminului dar și pentru cadrele medicale care au grijă de bătrânii noștri
De altfel, în cuvântul său, IPS Ciprian a ținut să arate că ”persoanele în vârstă au nevoie de sprijinul nostru, de afecțiunea noastră. Să venim către bătrâni cu dragoste și nu cu milă și să îi tratăm ca pe proprii părinți și bunici”.
Capela a fost realizată prin implicarea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei și a Protoieriei Focșani I, în special a a părintelui protopop Aurel Boțan, cu sprijinul și susținerea Direcției de Asistență Socială (DAS) din subordinea Primăriei Municipiului Focșani.

Capela a fost realizată la Căminul pentru Persoane Vârstnice Focșani și ca urmare a faptului că anul 2023 este declarat în Patriarhia Română ca ”Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice” pentru a încuraja activitățile social-filantropice și culturale dedicate acestora.
La slujba de sfințire au participat protopopii Aurel Boțan (Protoieria Focșani I), Oscar Frunză (Protoieria Focșani II) și Cristinel Popa (Protoieria Panciu).

Tot astăzi, Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Centru de zi de asistenţă şi recuperare pentru persoane vârstnice şi unitate de îngrijire la domiciliu’’, subvenționat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul V – Sănătate, precum și reziliență economică, socială și instituțională, Componența 13 care se va realiza în curtea Căminul pentru Persoane Vârstnice Focșani.

 

În cadrul proiectului se va construi un imobil în care va funcţiona un ”Centru de Zi de Asistenţă şi Recuperare pentru Persoanele Vârstnice”, în complementaritate cu servicii de îngrijire la domiciliu, asigurate prin ”Unitate de îngrijire la domiciliu”.

Centrul urmează să fie dotat conform standardelor minime de calitate privind acordarea serviciilor sociale. Proiectul urmărește îmbunătățirea calității serviciilor de îngrijire pe termen lung pentru persoanele în vârstă. Valoarea contractului se ridică la suma de 6.102.436,54 lei.

sursă text și foto: Primăria Municipiului Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?