Începe demolarea stâlpilor vechi de iluminat public din Cartierul Bahne

0
1234

Primăria Focșani va începe astăzi să demoleze stâlpii vechi de iluminat public, amplasați pe străzile din Cartierul Bahne. Acțiunea de demolare a vechilor stâlpi va începe în acest cartier unde a fost realizat un sistem nou de iluminat public și au fost montați 459 stâlpi noi, cu led și sistem de telemanagement. Vor fi demolați 125 de stâlpi din Cartierul Bahne, inclusiv cei de beton. Primăria Focșani menționează că, odată cu demolarea stâlpilor vechi care aparțin societății Electrica, vor fi eliminate inclusiv rețelele aeriene de cabluri pe care operatorii de comunicații aveau obligația să le introducă în subteran.

De menționat că există inclusiv o hotărâre a Consiliului Local Focșani, aprobată în 2018, prin care operatorii care administrează sau dețin rețele supraterane de comunicații, telefonie, transmisii de date și imagini, aveau obligația să introducă aceste cabluri în subteran până în 2021. Termen agreat la întâlnirile cu operatorii de rețele prin care s-a stabilit că în maxim 36 de luni vor fi introduse în subteran rețelele de cabluri. Însă termenul inițial a fost depășit cu doi ani de către operatorii de rețele, care nu pot invoca nici faptul că nu au fost anunțați de municipalitate. „Precizăm că, începând cu anul 2018, Primăria Municipiului Focșani a trimis notificări anual către operatorii de comunicații pentru a elimina cablurile de pe stâlpii de iluminat. De asemenea, a fost notificată și societatea Electrica pentru demolarea stâlpilor de iluminat public.

Ne cerem scuze cetățenilor din Cartierul Bahne pentru disconfortul creat prin realizarea lucrărilor de demolare a stâlpilor. Primăria Municipiului Focșani nu este răspunzătoare pentru eventualele probleme create în furnizarea serviciilor de internet sau telefonie pentru locuitorii din Cartierul Bahne. Pentru eventualele întreruperi în furnizarea acestor servicii, vă rugăm să vă adresați societăților cu care aveți contract”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here