VIDEO și GALERIE FOTO: Judo – 330 de sportivi din 10 țări la ,,Memorialul Aurel Cîmpeanu” de la Focșani

0
347

  • Invitat special la această ediție, japonezul Yoshiro Maruyama, dublu campion mondial în 2019 și 2021 la 66 kg., campion al Asiei

Turneul Internațional de Judo ,,Memorialul Aurel Cîmpeanu”, ediția a XX-a, de sâmbătă, 29 septembrie, a adus în Sala Polivalentă din Focșani 330 de sportivi din România, Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Bosnia Herțegovina, Italia, Franța, Maroc și Japonia. De fiecare dată în ultimii ani, Memorialul a avut ca invitat special o mare personalitate a judo-ului mondial. La ediția a 20-a, invitat special a fost japonezul Yoshiro Maruyama, dublu campion mondial în 2019 și 2021 la 66 kg., campion al Asiei, care a fost întâmpinat la Aerportul Otopeni la venirea în România de un grup de tineri judoka însoțiți de sensei Stănică Grosu.

La Memorial au participat ca invitați Alina Dumitru, campioana olimpică de la Beijing 2008, multiplă campioană europeană și medaliată cu bronz la campionate mondiale, focșăneanul Adrian Croitoru, unul dintre cei mai mari judoka pe care i-a avut și îi are România, multiplu medaliat la campionate europene și mondiale, actualul director tehnic și antrenor coordonator al lotului național de judo al Marocului, judoka Jay Shimizu, din SUA, președintele Federației de Judo din Republica Moldova, Andrei Golban. Au fost la Memorial și invitatul special la o trecută ediție, campionul olimpic Ashley Gonzales, acum sportiv la CSM Focșani 2007 și colegul său de club Vlad Vișan.

La festivitatea de deschidere a Memorialului au participat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă și sensei Viorel Burlan, personalitate a judoului românesc.

În Turneu au avut loc o competiție pentru sportivi U 16 și o alta, pentru U 18, ca și o spectaculoasă întrecere open, câștigată de Mircea Croitoru de la CSM Bacău care l-a învins în finală pe Vlăduț Simionescu de la Politehnica Iași.

Memorialul ”Aurel Cîmpeanu”, proiect finanțat cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea, a fost și la ediția a 20-a un regal de sport organizat impecabil sub coordonarea managerului Agenției de Securitate, Marius Ulmeteanu în colaborare cu Asociația de Judo Vrancea, a cărei echipă mixtă s-a clasat pe primul loc.

Rezultatele sportivilor focșăneni

CSS Focșani: Dragoș Popa, medalie de aur, Răzvan Vasiliu, Sara David, Vlad David, medalii de broz, Miruna Baciu, locul 5. Antrenor, sensei Dumitru Sandu Zisu.

CS Unirea Focșani: Silvia Pomană, medaie de aur la 52 kg:, Mihnea Chirilă, medalie de broz la 60 kg.. Antrenori, sensei Adrian Moldoveanu și sensei Mugurel Popa.

LPS Focșani: Ioan Ciută, la 55 kg. și Alexandru Soare, la 66 kg., medalii de aur, Marwan Mansur, la 60 kg. și Alexandru Ștefan la +81 kg. medalii de argint, Cristian Spătaru, Răzvan Calotă, la 91 kg., Gabriela Jianu, la 44 kg. și Ana Munteanu, la 48 kg, medalii de bronz. Antrenori, sensei Stănică Grosu și sensei Marinel Palade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here