ULTIMA ORĂ! VIDEO și FOTO! Gimnastică – Cu Ana Maria Bărbosu în echipă, România s-a calificat pentru Jocurile Olimpice din 2024!

0
4154

• Echipa României revine la Olimpiadă după 12 ani!

Campionatul Mondial de gimnastică de la Antwerp și-a încheiat întrecerea pe echipe și calificările le feminin pentru individual compus și aparate. România s-a clasat pe locul 10 și a obținut calificarea pentru Jcurile Olimpice din 2024, de la Paris.Ultima prezența a echipei României la o Olimpiadă a fost în 2012 la Londra.
Campioana națională Ana Maria Bărbosu, formată la CSS Focșani de profesorii antrenori Daniela Trandafir și Cezar Stoica, acum legitimată la CSA Steua București – CSS Focșani s-a clasat pe locul 19 la individual compus și s-a calificat pentru finală cu 52.932 puncte. La precedentul Campionat mondial Ana se clasase pe locul 20. Pentru finalele individuale s-a calificat și Sabrina Maneca Voinea, clasată a opta la sol, cu 39.599.
Echipa României calificată pentru Olimpiada de la Paris este alcătuită din Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Andreea Preda, Amalia Ghigoarță, Lilia Cosman și Ella Oprea Crețu.
Ana Maria Bărbosu se pregătește la Centrul Național Olimpic de la Deva.

Profesoara Daniela Trandafir a declarat pentru Monitorul de Vrancea: „Suntem mândri de echipa noastră, a României! Suntem mândri de Ana Maria pe care o cunoaștem, este a noastră și știm cât este de valoroasă și capabilă de tot ce a realizat până acum și de toate celelalte pe care le va reuși pe viitor! Bravo, tuturor celor implicați în acest binemeritat și așteptat rezultat! Calificarea la Jocurile Olimpice, Paris 2024!!!
Te iubim, Ana și suntem foarte fericiți pentru tine! Și îți urăm succes în finală ție și Sabrinei! Suntem alături de voi!”

sursă video: @GymCastic

sursă foto: Facebook / Federația Română de Gimnastică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here