FOTO: Suntem pregătiți pentru apărare? A început exerciţiul de mobilizare a rezerviștilor vrânceni

0
2317

Consiliul Județean Vrancea a găzduit ieri Deschiderea oficială a ,,Exerciţiului de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare – MOBEX VN-VS-23”. Evenimentul a avut loc în sala mare de ședințe a CJ Vrancea. Exercițiul de mobilizare se desfășoară în perioada 2 – 7 octombrie 2023 în județul Vrancea. La eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, vicepreședintele Ionel Cel-Mare, prefectul Nicușor Halici, alături de reprezentanții Ministerului Apărării Naţionale. „Am participat luni, în sala mare de ședințe a Consiliului Județean Vrancea, la deschiderea ,,Exerciţiului de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare – MOBEX VN-VS-23”, care se desfășoară în perioada 2 – 7 octombrie 2023 în județul Vrancea. Exercițiul de mobilizare este condus de Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Astfel de exerciții au loc periodic, în toate județele țării“, a scris pe pagina sa de facebook președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, le recomandă rezerviștilor care sunt chemați la unitățile militare să folosească transportul public local, pentru a evita aglomerația în trafic. „Luni a început „MOBEX VN-VS-23”, primul exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare organizat în Vrancea după anul 2005. Organizat simultan în județele Vrancea și Vaslui, este este cel mai mare exercițiu planificat, organizat și executat în ultimii ani. Exercițiul se va derula în perioada 2-7 octombrie 2023, perioadă în care rezerviștii din Vrancea vor participa la antrenamentele și exercițiile de mobilizare organizate la unitățile militare din Focșani. Rezerviștilor din Municipiul Focșani care sunt chemați la unitățile militare le recomandăm să folosească transportul public local, pentru a evita aglomerația în trafic. Datorită numărului mare de persoane care vor veni la unitățile militare din Cartierul Sud în această săptămână, facem un apel către locuitorii din zonă să dea dovadă de înțelegere pentru disconfortul creat“, a scris primarul Cristi Misăilă pe pagina sa de facebook.

Conducerea Brigăzii 8 Larom „Alexandru Ioan Cuza“ și Prefectura Vrancea au remis presei un comunicat în care se arată că, în conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009, privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război, și ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002, privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în perioada 02-07 octombrie 2023, se desfăşoară ,,Exerciţiul de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare – MOBEX VN-VS-23”. Exercițiul, desfășurat simultan în județele Vrancea și Vaslui, este cel mai mare exercițiu planificat, organizat și executat în ultimii ani.

„Exerciţiile de acest tip se planifică şi se organizează periodic în toate judeţele ţării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător desfăşurării acestora. Pe timpul exerciţiului, o parte din rezerviştii cu domiciliul în județul Vrancea, cuprinşi în planurile de mobilizare, vor fi chemați la unități militare în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare. Miercuri, 04 octombrie, se va desfășura o secvență de antrenament cu militarii rezerviști în poligonul de tragere Bogza, județul Vrancea“, se arată în comunicatul remis presei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here