VIDEO și FOTO: Anul universitar a fost deschis la Focșani în prezența rectorului UAIC

0
2093

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a organizat duminică, la sediul din Focșani al Universității, festivitatea de deschidere a anului universitar 2023-2024 la Filiala Focșani a UAIC. Au participat rectorul Universității, profesor universitar doctor Tudorel Toader (originar din Vrancea), președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, vicepreședintele Ionel Cel-Mare, primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, subprefectul Claudia Serafimciuc, judecătorul Dinu Jelea, președintele Tribunalului Vrancea, care colaborează cu Facultatea de drept din cadrul UAIC, decani din cadrul universității, șefa ISJ Vrancea, profesoara Daniela Marchitan, profesori, studenți.

„Fiecare început de an universitar reprezintă un moment special. Studenții și profesorii încep un nou drum pe calea dezvoltării profesionale și a desăvârșirii ca oameni care învață pentru a fi apoi în slujba comunităților. Parteneriarul pe care îl avem cu UAIC Iași, prin colaborarea cu domnul profesor universitar doctor Tudorel Toader, rector al Universității, este din ce în ce mai prolific. Tot mai mai mulți absolvenți de liceu își depun dosarele pentru a fi admiși la Filiala Focșani, semn că proiectul pe care l-am inițiat este unul de succes. Mult succes în noul an universitar!”, a declarat președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

La rândul său, primarul Cristi Valentin Misăilă, a precizat: „Am participat cu emoție, duminică, la deschiderea anului universitar la Filiala Focșani a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Înființarea Filialei de la Focșani este un vis devenit realitate și îmi aduc aminte de anul 1997 când, în calitate de student, membru al Senatului Universității din Iași, am venit în orașul nostru pentru a găsi un sediu unde să funcționeze o filială. Astăzi, Municipiul Focșani are o Universitate la care se pot pregăti tinerii noștri. Le mulțumesc pentru invitație rectorului Universității, domnul profesor universitar doctor Tudorel Toader, doamnelor și domnilor profesori universitari care au fost prezenți duminică la Focșani și îi asigur de sprijinul administrației locale pentru proiectele educaționale pe care vor să le realizeze în orașul nostru. Mult succes studenților focșăneni în noul an universitar!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here