Încep lucrările la rețelele de alimentare cu gaze în Suraia și Biliești; urmează Milcovul, Gologanu și Răstoaca

0
1564

Proiectele de alimentare a localităților cu gaze naturale, finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“, au început să devină realitate.

Primarul comunei Suraia, Maria Stroe, a anunțat vineri că Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Biliești-Suraia a semnat contractul pentru construirea rețelei de alimentare cu gaze naturale și contractul de concesiune a distribuției gazelor naturale a localităților Biliești și Suraia.

„Promisiunile făcute în campania electorală devin realitate! Poate la început ați pășit la drum puțin neîncrezători alături de mine și echipa mea, poate proiectele despre care vă vorbeam păreau doar vise însă acum, la 3 ani de la preluarea mandatului meu, multe dintre investiții devin realitate. Astăzi, (vineri-n.r.) Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Biliești-Suraia a semnat contractul pentru construirea rețelei de alimentare cu gaze naturale și contractul de concesiune a distribuției gazelor naturale a localităților Biliești și Suraia. Finanțarea provine de la Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și are o valoare de 40.394.122,84 milioane de lei- contract concesionat de firma MEGA Construct SA pentru elaborarea documentației tehnice și execuția lucrărilor! Contractul prevede realizarea rețelei de conducte de distribuție stradală, racordurile individuale către locurile de consum, o stație de reglare-măsurare-predare a gazelor și racordul la rețeaua națională“, a anunțat primarul Maria Stroe.

Conform proiectului investiției, rețelele de distribuție vor deservi atât gospodăriile cât și instituțiile publice. Termenul de realizare a lucrărilor efective este de 33 de luni. „Odată cu finalizarea acestui proiect major pentru dezvoltarea comunității, nivelul de trai va crește iar condițiile vor fi similare celor din mediul urban. Ne bucură faptul că asociația din care facem parte a fost printre primele, la nivel județean, care au semnat acest contract mult așteptat. Vreau să vă mulțumesc încă o dată pentru încredere, pentru răbdare și mai ales pentru faptul că ne susțineți în acțiunile noastre pentru a dezvolta localitatea“, a mai spus primarul comunei Suraia, Maria Stroe.

Și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Milcovul, Gologanu, Răstoaca a demarat procedurile pentru introducerea alimentării cu gaze naturale în cele trei comune. În acest sens au fost finalizate procedurile de achiziție a serviciilor de actualizare a studiului de fezabilitate pentru investiția: “Înființare sistem de distribuție gaze naturale în comuna Milcovul, județul Vrancea, Înființare sistem de distribuție gaze naturale în comuna Gologanu, județul Vrancea și Înființare rețea de alimentare și distribuție gaze naturale în comuna Răstoaca, județul Vrancea”. Studiul de fezabilitate va fi realizat de societatea Alrosel Project SRL. Serviciile solicitate vizează actualizarea studiului de fezabilitate, prin comasarea celor 3 studii existente în unul singur. La acest moment există elaborate 3 studii de fezabilitate pentru fiecare din cele 3 UAT-uri componente. Pe baza acestora a fost obținută pre-aprobarea proiectului de investiții prin Programul Național de Investiţii „Anghel Saligny’“. „Odată cu înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Milcovul, Gologanu, Răstoaca (beneficiarul investiției), dar și datorită trecerii timpului și modificării situației din teren, este necesar ca studiile de fezabilitate să fie actualizate din punct de vedere al soluției tehnice, adaptate la situația actuală, iar mai apoi să fie comasate într-un singur studiu de fezabilitate“, se arată în descrierea investiției.

De asemenea, firma mai sus menționată va trebui să realizeze documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construire –DTAC, dar și documentații tehnice în vederea obținerii avizelor și autorizațiilor necesare. De reținut că valoarea totală a proiectelor ce vor fi implementate în comunele Milcovul, Gologanu și Răstoaca de 64 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here