GALERIE FOTO: Cuplurile de aur, premiate la Balul Pensionarilor din Focșani

0
2591

Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă și președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, au premiat, ieri, 27 cupluri de aur care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Momentul deosebit a avut loc în cadrul primei ediții a „Balului Pensionarilor” desfășurat la restaurantul Grand Or. Organizat, cu acordul majorității din Consiliul Local, la inițiativa cluburilor de pensionari din Municipiul Focșani, evenimentul a fost o ocazie pentru mulți dintre cei prezenți să se reîntâlnească și să petreacă împreună pentru câteva ore.

Balul Pensionarilor” a fost organizat pentru a marca „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice”, instituită de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) cu scopul de a promova drepturile vârstnicilor și pentru încurajarea acestora de a participa activ la viaţa socială.

„În această zi deosebită, cred că toți focșănenii trebuie să fie mai atenți cu semenii lor și în special cu cei de vârsta a III-a . Primăria Municipiului Focșani acordă zilnic o atenție deosebită persoanelor vârstnice susținându-le permanent nevoile dar, totodată, încercând să îi și includem pe aceștia în diverse acțiuni, pentru a nu se simți niciun moment dați la o parte. ”La Mulți Ani!” tuturor seniorilor din Municipiul Focșani și din Județul Vrancea”, a arătat primarul Cristi Misăilă. Persoanele vârstnice sunt în atenția Primăriei Focșani care, în fiecare an, îi premiază pe focșănenii care împlinesc peste 90 ani. Doar în acest an, aproximativ 100 de focșăneni de peste 90 ani vor primi câte un buchet de flori, o diplomă și un premiu financiar. Totodată, cuplurile care au aniversat 50 ani de căsătorie sunt, de asemenea, premiate și omagiate. Până la finele anului 2023, aproximativ 75 cupluri de aur vor fi premiate cu această ocazie.

În Focșani, 1.800 de persoane vârstnice, ale căror venituri sunt de până la 1.450 lei/lună, beneficiază de transport gratuit pe mijloacele de transport în comun în fiecare lună. De asemenea, în cadrul Direcției de Asistență Socială funcționează ”Căminul pentru Persoane Vârstnice” și Centrul Social Multifuncțional ”Cantina de Ajutor Social”. În Căminul pentru Persoane Vârstnice Focșani beneficiază de cea mai bună îngrijire 50 de bătrâni. Ei au aici parte de servicii medicale, kinetoterapie, consiliere psihologică și asistențială din partea personalului specializat. Cantina de Ajutor Social are în evidență 29 de persoane vârstnice care primesc zilnic hrană, respectiv o masă caldă la prânz și hrană rece la cină, în limita alocației de hrană de 22 lei/zi, stabilită în baza reglementările legale; în week-end şi în sărbătorile legale se eliberează tichete de masă. Pentru șapte persoane vârstnice se asigură zilnic transportul alimentelor la domiciliul acestora.

În evidența D.A.S. Focșani există și un număr de 44 persoane vârstnice, care beneficiază de ajutor social acordat conform prevederilor Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat cu modificările ulterioare, pentru care semestrial se efectuează anchete sociale. Pentru a veni în sprijinul persoanelor vârstnice, Primăria Focșani a pus la dispoziție un spațiu în care își desfășoară activitatea două cluburi ale persoanelor vârstnice, respectiv Clubul Seniorilor ”Unirea” Focșani și Clubul Pensionarilor „Speranța” Focșani. Spațiile unde își desfășoară activitatea seniorii au fost reabilitate, investiția pentru amenajarea, dotarea și darea în folosință ridicându-se la 116.901 lei, sumă integral suportată din bugetul local.

„Am răspuns invitației primarului municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, și a consilierilor municipali, de a participa la evenimentul dedicat persoanelor de vârsta a treia, în cadrul căruia au fost premiate 27 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Stă în sarcina noastră, a administrației locale și județene, să facem tot ceea ce este omenește posibil pentru a ușura viața părinților și bunicilor noștri. Le urez tuturor pensionarilor vrânceni multă sănătate și fericire, mulțumindu-le, totodată, pentru tot ceea ce au făcut pentru județul nostru cât timp au fost activi din punct de vedere profesional”, a transmis președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma.

”La Mulți Ani!” tuturor seniorilor din Municipiul Focșani și din Județul Vrancea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here