FOTO! Colegiul Cuza este „Școală Ambasador al Parlamentului European”

0
559

Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani și alte 9 școli din țară devin „Școli Ambasador ale Parlamentului European“

Vineri, 29 septembrie 2023, Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani a primit, împreună cu alte nouă instituții de învățământ din România, distincția de „Școală Ambasador al Parlamentului European”. Această recunoaștere vine în urma eforturilor lor constante de a promova cunoștințele despre Uniunea Europeană și democrația parlamentară europeană printre tineri.

Programul EPAS are ca scop fundamental îmbunătățirea înțelegerii Uniunii Europene și a rolului crucial al Parlamentului European în rândul tinerilor. Acest proiect oferă elevilor și profesorilor oportunitatea de a se familiariza cu conceptul de cetățenie europeană și cu modul în care Parlamentul European contribuie la procesul decizional european.

Unul dintre elevii care a participat în programul de anul trecut, când Colegiul Național „Al. I. Cuza” avea statutul de “Școală candidat Ambasador al Parlamentului European”, a oferit o perspectivă personală asupra experienței sale: „Programul ‘Școli Ambasador al Parlamentului European’ a reprezentat, până acum, pentru noi, o șansă, de care puțini au privilegiul de a beneficia la vârsta noastră. Această oportunitate ne-a oferit posibilitatea de a dobândi o înțelegere mai profundă a societății europene în care trăim și a modului în care aceasta funcționează. Conștientizăm cu toții că nu suntem entități izolate, ci facem parte dintr-o comunitate mai largă, nu suntem o națiune solitară, ci una solidară, încă de când am devenit membri ai Uniunii Europene”. Proiectul va continua și în acest an dar cu noul statut dobândit.

Ambasodorii juniori de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” au fost Cătănoiu Iulia Maria, Coman Ioana Lăcrămioara, Benguș Miruna Elena, Iordache Andreea, Lepădatu Denisa, Lera Diana, Mihai David Andrei, Pavlov Sabrina, Pop Alexandra Gabriela, Sîngerean Alexandru Nicolae, Țandără Sergiu Andrei, Fotin Ana Maria, Dima Alessia, Damian Ioana, Voicu Andra, iar echipa a fost coordonată de ambasadorii seniori Mereuță Elena Camelia, Obodariu Gabriela, Șerban Ani Lămîița, Voicu Voicuța, Oprea Mihaela.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here