Trei elevi ai Colegiului Național Pedagogic “Spiru Haret” Focșani, câștigători la Concursul Național “Legile se aplica și pe net”

0
1033

Elevii vrânceni ai clasei a X-G, profil Științe Sociale – Engleză intensiv, de la Colegiul Național Pedagogic “Spiru Haret” Focșani, au adus Vrancea pe podium la Concursul Național cu tema “Legile se aplica și pe net”. Concursul a avut ca scop atragerea elevilor în dezbaterea unor teme juridice și a fost o acțiune de interes public, organizată de către Ministerul Justiției în colaborare cu Ministerul Educației, Consiliul Superior al Magistraturii, Înaltă Curte de Casație și Justiție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Naționala a Barourilor din România.

Concursul s-a adresat elevilor din învățământul liceal, la nivel național. Astfel, trei elevi ai Colegiului Național Pedagogic “Spiru Haret” Focșani, din clasa a X-a G, profil Științe Sociale – Engleză intensiv, aflați sub îndrumarea doamnei profesor de istorie Corina Elena Agache, au fost printre cei mai buni din țară și au urcat pe podium, obținând următoarele premii:

Avram Francesca Denisa – premiul întâi, cu lucrarea “Cicatricile anonimatului din Social Media”;

Pelin Vlad Ștefan și Mitu Miruna –  premiul doi, cu lucrările “Responsabilitatea în on-line, manieră de protejare și dezvoltare a identității individuale” și respectiv “Hărțuirea în mediul on-line”.

Lucrările câștigătoare pot fi găsite pe pagina https://www.just.ro/educație-juridica-in-scoli/

Juriul a fost format de către un reprezentat al fiecărei instituții participante, care a acordat câte o notă de la 1 la 10 pentru fiecare lucrare, iar ordinea finală a constat în media aritmetică a notelor acordate. S-au acordat in total 15 premii. Micii vrânceni câștigători, sub îndrumarea doamnei profesor, au dat dovadă de abilitați deosebite în dezbaterea temelor juridice, creativitate, exprimare corectă a noțiunilor și conceptelor juridice și, nu în ultimul rând, un grad mare de conștientizare privind efectele și riscurile utilizării Internetului în rândul tinerilor. Elevii și profesorii au fost felicitați prin e-mail de către reprezentanții instituțiilor organizatoare, urmând sa între în posesia premiilor: locul I – o tabletă, locul II – căști bluetooth.

Comunicat de presă 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here