ULTIMA ORĂ! Centrul rezidențial de la Vârteșcoiu a obținut autorizațiile de funcționare

0
2209

Instituția Prefectului Județului Vrancea:

În data de 12 iulie 2023, împreună cu o comisie mixtă, formată din reprezentanți ai instituțiilor abilitate din județul Vrancea, respectiv Inspectoratul Județean de Poliție, Direcția de Sănătate Publică (DSP), Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Oficiul pentru Protecția Consumatorului și Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, am efectuat verificări și controale la centrele rezidențiale pentru persoane vârstnice din județul Vrancea.
La unul dintre centrele rezidențiale, comisia a descoperit nereguli grave, inclusiv lipsa autorizației de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică și a Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. În urma acestor constatări, s-a decis suspendarea imediată a activității respectivei unități până la remedierea deficiențelor constatate.
De atunci, eforturile noastre s-au concentrat asupra monitorizării continue a tuturor centrelor rezidențiale din județul Vrancea, constatând zilele acestea că intervenția noastră nu a fost în zadar și că la centrul rezidențial suspendat temporar s-a obținut autorizația sanitară de la D.S.P., care certifică asigurarea condițiilor igienico-sanitare de funcționare, dar și autorizația sanitară-veterinară din partea D.S.V.S.A., care certifică asigurarea condițiilor privind prepararea hranei în blocurile alimentare proprii.
Prin munca susținută a comisiei mixte, alături de sprijinul autorităților locale dar și a administratorilor centrelor rezidențiale, seniorii din centrele rezidențiale beneficiază astăzi de condiții de cazare și masă îmbunătățite, un confort crescut și acces la servicii medicale de calitate. Această realizare ne arată că prin, colaborare și eforturi comune, putem face diferența în viețile celor mai vulnerabili membri ai comunității noastre.
„În calitate de om dedicat bunăstării seniorilor, angajamentul meu rămâne ferm de a menține un program de monitorizare constant, pentru a ne asigura că aceste standarde înalte continuă să fie respectate, pentru o viață mai bună și liniștită a seniorilor noștri”, a precizat prefectul Nicușor Halici.

29.09.2023

COMUNICAT DE PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here