Aproape 5 din 10 români preferă programul de lucru flexibil; 43% îşi doresc mai multe zile de vacanţă (sondaj)

0
41

Aproape 5 din 10 angajaţi români, respectiv 48%, preferă programul de lucru flexibil, iar 43% îşi doresc mai multe zile de vacanţă, conform unui sondaj realizat de un furnizor global de spaţii flexibile. Cel mai recent raport privind bunăstarea angajaţilor la nivel global arată că surprinzător de mulţi angajaţi, respectiv 9 din 10, consideră facilităţile şi ofertele legate de bunăstare ca fiind critice atunci când aleg un loc de muncă, iar 82% se aşteaptă să primească sprijin din partea angajatorilor pentru a-şi menţine echilibrul între viaţa profesională şi cea personală.

În timp ce trendul „quiet quitting‟ pare să încetinească şi din ce în ce mai multe companii îşi readuc angajaţii la birou, sondajul sugerează că atitudinile faţă de locul de muncă şi echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală continuă să evolueze – majoritatea angajaţilor acordă mai multă importanţă sănătăţii mentale şi fizice şi bunăstării generale. Bunăstarea angajaţilor a devenit un element critic pentru a stimula productivitatea şi a menţine retenţia, aspecte pe care companiile trebuie să le ia în considerare pentru a rămâne competitive.

Raportul explorează, de asemenea, cele mai semnificative moduri prin care angajaţii consideră că angajatorii ar trebui să le susţină bunăstarea generală. 43% dintre participanţi au afirmat că beneficiul cu cel mai mare impact asupra bunăstării este programul de lucru flexibil. Alte beneficii menţionate includ flexibilitatea spaţiului de lucru (21%), mese sănătoase gratuite (24%), mai multe zile de concediu (33%), îmbunătăţirea asigurării de sănătate (16%) şi alte facilităţi, cum ar fi sălile de sport la locul de muncă. (…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here