ULTIMA ORĂ! VIDEO și FOTO! Patru MORȚI și cinci răniți, în explozia magistralei de gaz de la Călimănești

0
10861

Patru persoane au murit și cinci sunt rănite, după explozia urmată de un incendiu puternic, produsă în noaptea de miercuri spre joi, la magistrala de gaz din zona Călimănești. Victimele sunt angajați care executau lucrări la Autostrada Moldovei. Trupurile carbonizate ale celor patru persoane decedate au fost descoperite în timpul intervenției pompierilor.

Imagini surprinse imediat după momentul exploziei arată flăcări uriașe la locul unde magistrala de gaze a sărit în aer.

Patru persoane au murit și cinci persoane sunt rănite, în urma incendiului de la magistrala de gaz din Călimănești”, a anunțat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, la ora 4.56. „Victimele sunt angajați care executau lucrări la autostradă. În acest moment, la fața locului intervin șase autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de stingere de la SVSU Mărășești, o autospecială transport personal și victime multiple, patru ambulanțe SMURD, cinci ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean, echipaje de poliție și jandarmi”, informase inițial ISU Vrancea, în jurul orei 3.30.

Doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, au fost preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti, a informat Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea: „La ora 1.12, Dispeceratul SAJ Vrancea a primit o solicitare în localitatea Călimănești pentru o explozie urmată de incendiu la o conductă de gaze. S-a activat Planul Roșu la ora 1.53. Serviciul Județean de Ambulanță Vrancea a alocat 5 echipaje tip B în zona incendiului. Primele 5 victime s-au deplasat cu mijloace proprii la CPU Adjud. 3 victime au fost internate în spital, iar pentru 2 victime s-a solicitat transferul din CPU Adjud către aeroportul Bacău, cu echipaje  SAJ de urgență tip C2. O victimă conștientă, sex masculin, în vârstă de 61 ani, cu arsuri pe o suprafață de 65% din corp a fost preluată de echipajul SAJ cu medic și transportată la Aeroportul Bacău, unde a fost preluată de un elicopter SMURD pentru transport la Spitalul Bagdasar Arseni din București. A doua victimă, conștientă, de sex masculin, în vârstă de 53 ani, cu arsuri pe-o suprafață de 40% din corp, a fost preluată de al doilea echipaj SAJ cu medic și transportată la Aeroportul Bacău, unde a fost preluată de elicopterul SMURD pentru transfer la Spitalul Floreasca București. Planul roșu a fost dezactivat la ora 3.30.” 

Polițiștii rutieri au acționat pentru fluidizarea traficului și asigurarea unui perimetru de siguranță, după  cum aflăm dintr-un comunicat de presă al Inspectorstului de Poliție Județean Vrancea: „În cursul nopții trecute, ora 01.12, dispeceratul IPJ Vrancea a fost sesizat prin S.N.U.A.U. – 112 cu privire la faptul că, în zona Călimănești, are loc un incendiu puternic în apropiere de Drumul Național 2 E 85.

Imediat la fața locului au fost direcționate mai multe echipaje de poliție care au constatat că incendiul se manifesta în zona în care se efectuau lucrări la autostradă.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul ISU Vrancea și ambulanțe.

Începând cu ora 01.30, la nivelul județului Vrancea, s-a declanșat Planul roșu de intervenție.

Polițiști rutieri și de ordine publică au acționat pe Drumul Național 2 E 85 și arterele secundare, între Călimănești și Mărășești, pentru fluidizarea traficului și asigurarea unui perimetru de siguranță.

Din nefericire, în urma incendiului cauzat de fisurarea magistralei, 4 persoane au decedat iar alte 5 persoane au fost rănite.

La locul producerii, din cursul nopții, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Vrancea, se află o echipă complexă formată din ofițeri specialiști – Serviciul Investigații Criminale și criminaliști care efectuează cercetarea la fața locului pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

În această cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă precum și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea transmite condoleanțe familiilor victimelor.”

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis informaţii despre starea victimelor. „În această dimineață, în dreptul localității Călimănești din județul Vrancea, a avut loc o explozie la o magistrală de gaze, aflată pe un șantier de lucru de pe autostrada A7. Evenimentul a fost soldat cu 9 victime, după cum urmează:
5 victime transportate prin diferite forțe la CPU Adjud cu arsuri pe suprafața corporală și 4 persoane carbonizate găsite de forțele de intervenție la fața locului și declarate decedate.
Odată cu activarea Planului Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale, la fața locului au fost angrenate următoarele forțe de intervenție :
6 autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Vrancea,1 autospecială transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale de stingere de la SVSU Mărășești și 5 ambulanțe SAJ.
2 elicoptere SMURD (București și Galați) asigură transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București, respectiv Spitalul Clinic de Urgență București.
Totodată, a fost stabilit un perimetru de siguranță pe o distanță de aproximativ de 500 de metri în jurul zonei afectate, iar echipele de intervenție au lucrat la localizarea incendiului. De asemenea, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.
Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 3:30, iar echipajele de intervenție rămân active pentru investigarea completă a cauzelor și gestionarea consecințelor acestui incident.
Incendiul a fost lichidat”, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență.

sursa video: Facebook / Vasile Toiu; foto: ISU Vrancea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here