Giurgiu: Poliţiştii giurgiuveni au manifestat cu vuvuzele la sediul IPJ faţă de modificarea programului de lucru

0
67

Aproximativ 50 de poliţişti au manifestat marţi, în faţa IPJ Giurgiu, cu bannere şi vuvuzele, pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de intenţia conducerii instituţiei de modificare a programului de lucru în trei schimburi a câte opt ore, în loc de programul de ture de 12 ore cu 24 de ore de refacere care este efectuat în prezent. „În acest moment vorbim de aproximativ 50 de poliţişti care îşi manifestă dezacordul faţă de intenţia conducerii IPJ Giurgiu pentru schimbarea programului de lucru. În prezent, poliţiştii îşi desfăşoară activitatea după un program de lucru în ture de 12 cu 24 de ore, iar angajatorul doreşte modificarea acestuia la opt ore, respectiv trei schimburi, iar poliţiştii nu sunt de acord cu acest lucru’, a declarat marţi, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Sindicatului Europol Giurgiu, Dan Saltelechi.

Protestul s-a desfăşurat marţi, între orele 10:00 -13:00, şi cei nemulţumiţi şi-au exprimat speranţa că vor obţine consultări pe această temă a modificării programului de lucru. „Conducerea IPJ Giurgiu prezintă colegilor noştri o circulară venită din partea Direcţiei Medicale a MAI în care se precizează că starea de veghe-somn este afectată dacă poliţistul desfăşoară activitatea în ture de noapte, dar la 12 ore cu 24 poliţiştii au mult mai mult timp pentru refacerea capacităţii de muncă. Poliţiştii au diferite boli profesionale, iar modificarea programului de lucru le poate afecta sănătatea. Din nefericire, avem şi situaţia colegului nostru de la Călăraşi care zilele trecute a decedat în urma unui accident cerebral’, a completat Dan Saltelechi.

El spune că protestul poliţiştilor giurgiuveni va continua şi în zilele următoare şi prin alte forme de manifestare a nemulţumirilor. ‘E prima zi de protest, vom continua şi zilele următoare, respectiv prin donarea de sânge astfel încât poliţiştii să beneficieze de o zi liberă şi vor aplica avertismente în loc de sancţiuni contravenţionale’, a mai spus vicepreşedintele Europol Giurgiu. Poliţiştii protestatari spun că prin modificarea programului de lucru la schimburi de câte opt ore, efectivele de siguranţă publică şi rutieră vor trebui să facă trei proceduri de instructaj la intrarea în serviciu, iar aceasta este o perioadă cuprinsă între 45 şi 60 de minute la schimbul de tură, timp în care poliţiştii nu pot fi în stradă. În contrapartidă, dacă vor fi schimburi de 12 cu 24, există doar două momente în care efectivele de poliţie nu sunt în stradă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here